KAtıldığı bir televizyon programındaki söylemlerinin çarpıtıldığını iddia edip gözaltılık olan  Osman Özsoy, şahsi avukatları aracılığıyla bomba açıklamalarda bulundu. Kimin tutuklamasına karar verdiğinin üzerini çizen Osman Özsoy karar verilmisse ertesi güne kalmaz en kısa zamanda tutuklanırım şeklinde konuştu. Suçsuz olduğunu ifade eden Özsoy Avukata da ihtiyacım yok aslında. Çünkü herhangi bir suçum yok. dedi.


Katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalar nedeniyle gözaltına alınan Osman Özsoy avukatı aracılığıyla açıklama yaptı. Söylediklerinin tamamen arkasında olduğunu belirten Özsoy'un, "Avukata da ihtiyacım yok aslında. Çünkü herhangi bir suçum yok. Ancak birileri tutuklanmama karar verdiyse tutuklanırım yarın" ifadelerini kullandığı belirtildi. Bunun yanısıra Özsoy'un avukatı Ahmet Arslan, müvekkilinin ifadesinin bu gece alınacağını ve yarın Anadolu Adliyesi'ne gönderileceğini belirtti. 


Arslan, Özsoy'un gözaltına alınmasıyla alakalı şu değerlendirmelerde bulunduğunu aktardı: 

"Bugün Rota Haber'de yer alan yazımı okuyanlar ifade etmek istediklerimi anlar. Hiç kimseye kırgın değilim. Ama tutuklanmama karar verdiyse birileri yarın tutuklanırım. Yazdığım ve konuştuğum her şeyin arkasındayım. 3 ay önce Gölcük'te yaşlı bir teyze 'Seni kesin tutuklarlar' demişti.  Demek ki 70 yaşında bir teyze bile ülkenin durumunu kestirebiliyor. Bir yıldır alınmayı bekliyordum zaten. Son konuşma bahane oldu."

Özsoy'un avukatı Ahmet Arslan, ifade işlemlerinin henüz başlatılmadığını belirterek şunları aktardı: "Müvekkilim Osman Özsoyile ifade işlemleri öncesinde görüştüm. Kendisi aslında avukat istemediğini belirtti. 'Avukatlık bir durumum yok ki. Ortada işlediğim her hangi bir suç yok o yüzden avukata da ihtiyacım yok' dedi. Ancak siz bir yiğitlik yaptınız bırakın biz de bir yiğitlik yapalım diyerek ikna ettik. Kendisi Bir televizyon programında kullandığı "Bu süreci 3-5 tane yiğit adam sona erdirir." ifadeleri yüzünden gözaltına alındı. Bu Başbakan'a ve Cumhurbaşkanı'na tehdit olarak algılanmış. Aklı Selim olan herkes o sözlerin tehdit olmadığını, vicdanlı kişilerin çıkarak hukuksuzluklara, haksızlıklara karşı dur diyecektir anlamını kasteddiğini anlar." dedi. Rotahaber

Editör: Wan Haber