Antalya'nın Korkuteli ilçesinde, 'Hayalim Gerçek Olsun, Gerçek Olan Hayalimden de Güzel Olsun' sloganı ile Osman Önal Ortaokulu'nda başlayan Kariyer Günleri Projesi devam ediyor.
Her hafta farklı bir konuyu ele alan Osman Önal Ortaokulu öğrencilerine, bu hafta esnaflık mesleği tanıtıldı. İlçede esnaf olan Fatma Zehra Zeybekoğlu Özkan, 2012-2013 eğitim öğretim yılı sonunda mezun olacak 8'inci sınıf öğrencilerine mesleği ile ilgili bilgiler verdi. Zeybekoğlu Tuhafiye, Bijuteri, Çiçekçilik, Düğün Davet ve Organizasyon İşletmecisi Özkan, esnaflık gibi belli bir alanda eğitim almanın gerekli olmadığı mesleklerde bile eğitimin önemine dikkat çekti.
Esnaflığın avantajlı ve dezavantajlı yönleri, maddi, manevi getirileri, esnafta bulunması gereken kişisel özellikler, meslek etiği gibi konularda bilgiler veren Zeybekoğlu, "Hayat her zaman tozpembe değildir. Bunun için her zaman çalışmaya ihtiyacınız var. Hayatınızda her zaman geniş bir çerçeve çizin, asla kendinizi sınırlandırmayın. Bol bol kitap okuyun" dedi.
(SK-Y)

11.01.2013 13:41:11 TSI

Editör: Wan Haber