Şanlıurfa'daki Yerel seçimlerde oy kullanma işlemi devam ediyor. BDP Şanlıurfa Büyükşehir belediye başkan adayı,Osman Baydemir ilçesindeki Şanlıurfa Anadolu Lisesi'nde eşi Reyhan Yalçındağ Baydemir ile birlikte oy kullandı. 


Baydemir oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada 65 gündür konuştuğunu üzerine düşen görevi yaptığını vicdanen rahat olduğunu, artık bugün konuşma sırasısını halkta olduğunu sandıkta halkın konuşacağını, çıkan sonucun Şanlıurfa'ya hayırlı olmasını temennisinde bulundu. Şanlıurfa'daki seçimler sonucu ne olursa olsun demokrasinin ve Şanlıurfa'nın kazanacağını ifade eden Baydemir, bir soru üzerine Şanlıurfa'da sahte oy yakalandığı iddiası ile ilgili, ellerinde herhangi bir somut delilin olmadığını söyledi. Baydemir: "Bize ulaşan herhangi bir resmi bilgi yok. Bu tür spekülasyonlara inanılmaması gerekir doğru ve resmi bilgiyi Şanlıurfa BDP İl Başkanı ve BDP Şanlıurfa Milletvekillerinin açıklamalarına itibar edilmesinin doğru ve kesin bir bilgi olacağını aksi açıklamalara itibar edilmemelidir." dedi.

Baydemir, "Seçim sonuçları ne olursa olsun başımızın üstünde yeri var seçimlerden demokrasimizi daha güçlenmiş olarak çıkaracağıına inanıyorum” dedi.

Editör: Wan Haber