Yoğun bir şekilde yağan karın yaşamı olumsuz etkilememesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Fen İşleri Daire Başkanı Bülent Uçan, İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Samet Uçaman ile çalışanları karla mücadele çalışmasına sabaha kadar sürdürdü.

Dün akşam saat 20.00’de Makine İkmal Kampüsü’ndeki Afet Koordinasyon Merkezi’nde çalışmaları bizzat koordine eden Baydemir, Seyrantepe’de yolda hasarlı kaza yapan araçlara müdahale etti. İş makinelerinin yerdeki karı silme çalışmalarını yerinde izleyen Baydemir, gece kar yağışının durması ile birlikte karla mücadele çalışmalarını sosyal medyada takipçileriyle paylaştı. Tüm çalışanları kutlayan Baydemir, “Diyarbakır’ın kara teslim olmadığını” aktardı. Takipçilerinin merakını da “Her gece belediyemizden bir yönetici nöbetçidir. Bu gecenin nöbeti bendeydi” şeklindeki tweet ile giderdi ve gittiği yer ana arterdeki durumu fotoğraflayarak paylaştı.

Ağaçların karı silkelendi

Çevre ekipleri ile birlikte Mahabad Bulvarı, Diclekent Bulvarı, Batıkent’e kadar pek çok caddede ağaçların üzerindeki karları çalışanlarla birlikte silkeleyen Baydemir, kent genelindeki ağaçların durumu hakkında ilgili daire başkanından bilgi aldı. Baydemir, karla mücadeledeki zayiatı twitter’dan “Kar yağışında; Sanat Sokağı'nda bir dışbudak, Gazi Cd. bir, Medine Cd bir mavi servi toplamda 3 ağacımızı yitirdik” şeklinde açıkladı. Batıkent’teki Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’nı ziyaret edip buradaki ekiplere teşekkür etti.

Kartpostallık Sur fotoğrafları

Daha sonra Fiskaya’daki Dicle Üniversitesi yolundaki solüsyon ve tuzlama çalışmalarını yerinde inceleyen Baydemir, çalışmalara bir süre eşlik etti. Baydemir, Kent Terası’nda Surların karlı manzarasını ve birbirinden güzel Diyarbakır fotoğraflarını da paylaşarak, “Surlar karda bir başka güzel… ‘2013 Diyarbakır Surları Yılı Olsun’ derken haksız mıyım?” diye twitter takipçilerine sordu.

Buzlanmaya karşı halıfleks serdirdi

Sabaha karşı bir çorbacıya giden Baydemir, daha sonra Gazi Caddesi’ndeki kaldırım üzerindeki karların temizlenmesine yardım etti. Kar temizleme ekiplerini yan yana getirip birlikte kar temizleme çalışması yapan Baydemir,  Büyükşehir Belediyesi önündeki karları temizleyerek, muhtemel kaymalara karşı halıfleks serdirdi. Baydemir saat 08.00’de gelen belediye çalışanlarını kapıda karşılayarak, gece mesaisinden gündüz mesaisine geçti.

Herkes evinin önünü temizlemelidir

Baydemir, gündüz çalışan ekiplere de tüm kaldırımları temizlemelerini istedi. Baydemir, bu gece ısının sıfırın altında 9 dereceye kadar düşeceğini belirterek, her yurttaşın kendi ev veya işyerinin önünü temizlemesini ve muhtemel bir buzlanmaya karşı önlem almasını istedi.

Editör: Wan Haber