Haber: Adil Harmancı

Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt başkanlığında bir heyet önceki gün Ankara'ya gitti. 

Heyet, Yeni Teşvik Paketi, Van'ın ekonomik ve ticari durumu hakkında ilgili bakanlıklarla görüşmeler gerçekleştirdi. Bakanlıklarla yapılan görüşmelerde AK Parti Van Milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk de OSB heyetiyle birlikte yer aldı.

HEYET KALKINMA BAKANLIĞI'NDA

OSB heyeti ilk önce Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile bir görüşme gerçekleştirdi. 

Görüşmeye ilişkin gazetemize bilgi veren Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt, şunları söyledi:

"Kalkınma Bakanımız sayın Lütfü Elvan ile Yeni Teşvik Paketi hakkında çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Bu konuyla ilgili 7 maddelik bir de rapor sunduk. Bu maddeler tek tek ele alınacak, bu nedenle de görüşmelerimiz halen devam ediyor. İyi bir netice alacağımızı umuyorum."

3-828.jpg

MALİYE VE EKONOMİ BAKANLIKLARI İLE GÖRÜŞMELER

Heyet daha sonra da Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'yi ziyaret etti.

Bozkurt, bu görüşmeleri de şöyle anlattı: "Van milletvekillerimiz sayın Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk ile birlikte Ekonomi Bakanımız sayın Nihat Zeybekçi'yi ziyaret ederek Van için bir rapor sunduk. Aynı şekilde Maliye Bakanımız sayın Naci Ağbal ile de Yeni Teşvik Paketi ve Vergi Barışı üzerine çok verimli bir toplantı gerçekleştirerek, bir de rapor sunduk."

"GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR"

OSB olarak Van'ın ekonomisine ve sanayisine katkı yapmak için ellerinden gelen tüm gayreti göstermeye çalıştıklarını belirten Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt, Ankara'daki görüşmelerin sürdüğünü ve görüşmelerle ilgili bilgi beklediklerini söyledi.
Van'a döndükten sonra gelişmelerle ilgili geniş bir değerlendirme yapacağını ifade eden Bozkurt, "OSB olarak, Van'ın ekonomisinin, sanayi ve ticaretinin gelişmesi ve önünün açılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İlgili bakanlara raporlarımızı sunduk, değerlendirecekler. Ön görüşmelerimiz çok iyi geçti. Umarız ki, sonuç da iyi olacak, beklentimiz o yönde" diye konuştu.

KAYGILARINI DİLE GETİRMİŞTİ

Van OSB Yönetim Kurulu Üyeleri ve bir grup sanayici, geçtiğimiz hafta basınla bir araya gelerek, işlerinin yolunda gitmediği yönündeki kaygılarını dile getirmişti.
Sanayiciler tarafından hazırlanan ortak açıklamada şu hususlar öne çıkmıştı:

"Organize Sanayi Bölgemizde sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat teşrifleriyle açılmış ve sayın Cumhurbaşkanımız tarafından defalarca konuşmalarında övgüyle dile getirilmiş, yoğun fizibilite çalışmaları neticesinde bölgede kurulabileceği en uygun yerin Van olduğu tespit edilmiş olan tesislerimizin dahi faaliyet alanlarının bu destek mekanizması içinde yer alamadığını görmekteyiz. Bir örnek vermemiz gerekirse; medyadan takip ettiğimiz haberlere göre, başka bir bölgemizde doğal taşların işlenmesi hususu ön plana çıkmaktadır. Bölgemiz ise hali hazırda mevzu bahis alandaki en büyük özel sektör yatırımlarına sahip olmakla birlikte Organize Sanayi Bölgemizde Ortadoğu'nun ve ülkemizin bu alandaki en büyük ve kapsamlı yatırımlarından birisine ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca OSB'miz içinde ve dışında ise inşaat, gıda, kimyasal, enerji, elektrik, mobilya, metal doğramacılık vb.. sektörlerde uzmanlaşmış onlarca başarılı firmamız mevcuttur. Tüm bu firmalarımız bu destek mekanizmasının kapsayıcı olmaması karşısında kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceklerdir."

Prestij Gazetesi

Editör: Wan Haber