Soma ilçesinde 10-14 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Oryantirink Semineri'ni ve ardından yapılan sınavı başarı ile tamamlayan öğretmenler belgelerini aldı.
Soma Sağlık Sosyal Eğitim Vakfı (SOSEV) ve Soma Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen eğitim sonunda kursiyerler, Vali Muzaffer Ecemiş Spor Salonu'nda koşarak ve yürüyerek kontrol noktalarını harita ve pusula yardımı ile en kısa sürede geçerek sınav verdi. En kısa zamanda hedeflere ulaşan kursiyerler sınavdan geçti.
Kursu ve sınavı başarı ile tamamlayan kursiyerler belgelerini SOSEV Genel Sekreteri Ali Subaşı, Soma Gençlik Spor İlçe Müdürü Dilek Kurçay, Oryantiring Federasyonu Manisa İl Temsilcisi Özgür Morbel'in elinden aldı.
Kursiyerlerin başarı ile kursu tamamladıklarını ifade eden Oryantiring Federasyonu İl Temsilcisi Morbel, "Soma'nın Sevişler Baraj bölgesi, Yağcılı Kasabası, Azot Bölgesinde, arazı haritaları çizilecek. Bu haritaların çizilmesinin ardından ulusal ve bölgesel yarışmalar Soma'da da düzenlenecek. Bölge yarışlarına 3-5 yüz, Türkiye şampiyonasına ise bin 500 kadar sporcu katılıyor. Soma'nın en öne çıkan özelliği kömür ve santral. Ancak, buradaki doğal güzellikleri de ön plana çıkarmak için bu sporu kazandırmak istedik" dedi.
(YS-ERG-Y)

15.12.2012 17:05:02 TSI

Editör: Wan Haber