Çorlu Özel Reyap Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Aydın Gürbüz, Ortopedi Travmatolojide PRP uygulamalarıyla ilgili bilgiler vererek, "Son yıllarda popülaritesi gittikçe artan PRP günümüzün gözde ve etkin tedavi yöntemi haline geldi" dedi.
Cildiye, estetik cerrahi, fizik tedavide de kullanıldığı gibi, hastanın kendi kanıyla iyileşmesine imkan veren PRP yönteminin vücudun kendi iyileşme potansiyelini kullanarak dokuların yenilenmesine olanak sağladığından kas, iskelet ve eklem hastalıklarında da başarıyla kullanılmaya başlandığını belirten Op. Dr. Gürbüz, "Çorlu Özel Reyap Hastanesinde de yapılan ve Plateletten Zenginleştirilmiş Plazma anlamına gelen PRP, hastadan alınan kanın santrifujda özel bir işleme tabi tutularak ayrıştırılması sonucu hastalıklı bölgeye enjekte edilmesi ile uygulanıyor. Elde edilen plazmada 2-3 kat fazla trombosit, büyüme ve doku iyileştirici faktörlerine sahip olduğundan hastalıklı bölgede daha hızlı ve etkin iyileşme başlar. Böylece hasta daha erken sosyal ve iş hayatına dönmüş olur. Bu yöntemde hastanın kendi kanını kullandığından herhangi bir yan etkisi yoktur. Nonivazivtir ve alerjik reaksiyonlar söz konusu değildir. Uygulama steril şartlarda yapılır, yaklaşık 30-40 dakika sürer ve tercihen lokal anestezi kullanılır. Gerektiğinde uygulama 2 veya 3 kez tekrarlanır" dedi.
Ayrıca Ortopedi ve Travmatoloji bölümünde PRP tedavi yöntemi uygulama alanları hakkında da bilgiler veren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Gürbüz, "PRP yöntemi sporcularda kas, tendon, el, el bilek, ayak bilek, diz eklemi, omuz eklemi, bağ, kıkırdak yaralanmalarında, patellar, aşil tendiniti, tenisçi dirseği, topuk dikeni, kireçlenme, sporcularda stres kırıkları, kırık iyileşme sorunlarında başarılı bir şekilde uygulanmaktadır" diye konuştu.
(SŞ-ÖZ-Y)

15.12.2012 15:33:16 TSI

Editör: Wan Haber