Atatürk Üniversitesi'nde Ortak Zorunlu Derslerin Uzaktan Eğitimle Yürütülmesi Projesinin İlk Dönemi, 4 Oturumda 40 bin öğrenci için yapılan final sınavı ile başarıyla tamamlandı.
Uzaktan öğretim yolu ile yürütülen Ortak Zorunlu Dersler (İngilizce, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Türk Dili) ve Hukukun Temel Kavramları dersleri için 20 Ocak 2013 Pazar günü yapılan 2012-2013 eğitim-öğretim yılı güz dönemi final sınavları Atatürk Üniversitesi genelinde eş zamanlı olarak başarıyla tamamlandı.
Kurulduğu 2009 yılından itibaren uzaktan eğitim uygulamalarında önemli girişimlerde bulunan Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (ATAUZEM), önemli bir uygulamayı daha başarıyla gerçekleştirdi.
2012-2013 eğitim-öğretim yılı güz döneminde başlatılan "Örgün Derslerin Uzaktan Eğitimle Yürütülmesi"Projesi kapsamında, Atatürk Üniversitesi'nin örgün öğretim yapan tüm fakülte ve meslek yüksekokulu öğrencilerinin almış olduğu "İngilizce, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Türk Dili ve Hukukun Temel Kavramları" dersleriuzaktan eğitim yolu ile yürütüldü.
Uygulamada, öğretim elemanlarından oluşan komisyonlar tarafından hazırlanan ders içerikleri; görsel, işitsel ve yazılı dokümanlar halinde zenginleştirilerek, öğrencilerimize Öğretim Yönetim Sistemi (LMS) üzerinden 7/24 ulaşılabilecek şekilde sunuldu.
Uzaktan eğitim uygulamasının niteliğini artırmak amacıyla çevrimiçi (online) materyallerin yanı sıra yüz yüze akademik destek faaliyetlerine de yer verildi. Bu kapsamda öğrencilere haftalık ders programında belirtilen saatlerde ders öğretim elemanları ile çalışma ofislerinde görüşme imkanları sunuldu.
Final sınavları ilgili Dekanlık ve Müdürlüklerin denetim ve kontrolünde Merkez Yerleşke ile birlikte 9 İlçe yerleşkesinde toplam 39 bina ve 889 derslikte gerçekleştirildi.
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi dersi için 12 bin 836, Türk Dili dersi için 11 bin 583, İngilizce dersi için 10 bin 902 ve Hukukun Temel kavramları dersi için 3 bin 931 öğrenci katıldı. Yaklaşık 40 bin öğrenci için uygulanan sınavda bin 800 akademik ve 120 idari personel görev aldı.
Atatürk Üniversitesi eğitim-öğretim faaliyetlerinden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer İrfan Küfrevioğlu, sınav yapılan binalardaki uygulamaları yerinde denetledi.
Küfrevioğlu, konu ile ilgili olarak, Atatürk Üniversitesi'nin, uzaktan eğitim teknolojilerini eğitimde uygulama noktasında gösterdiği gelişime ve başarıya dikkat çekti.
Aynı eğitimi alan öğrencilerin ortak bir sınavla değerlendirilmesinin uzaktan eğitim uygulamasının önemli bir bileşeni olduğunu belirten Küfrevioğlu, eğitim-öğretim faaliyetlerinde çağdaş, kaliteli uygulamalar gerçekleştiren ve on binlerce öğrencinin iştirak ettiği sınav organizasyonunu başarıyla yürüten ATAUZEM'e teşekkür etti.
(ERZ-AT-Y)

21.01.2013 12:02:43 TSI

Editör: Wan Haber