Bodrum Belediyeler Birliği, Başkan Mehmet Kocadon'un davetiyle akşam yemeğinde bir araya geldi.
Yemeğe Bodrum Belediyeler Birliği ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, Yalı Belediye Başkanı İsmail Altındağ, Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi, Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar, Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri Mehmet Özalın ve Taner Uslu, Bodrum Belediyeler Birliği Meclis Üyeleri katıldı.
"Her şey Bodrum için" mesajı verilen yemeğe OrtakentYahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz Bodrum dışında olduğu için, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan ise işlerinin yoğunluğu nedeniyle katılamadılar, meclis üyeleri ile teşekkür ve birlik mesajı gönderdi.
Bodrum Belediyeler Birliği ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yemeğe katılan başkanlara teşekkür ederek, "Biliyorsunuz ki hepimiz demokrasiye inanan ve meydanlarda mücadele eden ve bu inancımız sonucunda da Bodrum Yarımadası'nın halkı tarafından seçilmiş insanlarız. İki arkadaşımın mazereti dışında bütün başkan arkadaşlarım davetimizi kabul edip buraya geldiniz. Bu da hiçbir zaman hırsımızın mantığımızın önüne geçmediğinin ve ne kadar medeni olduğumuzun bir göstergesidir. Bunun için halkın seçtiği insanlar olarak kendinizle gurur duyabilirsiniz. İstanbul'un taşı toprağı altın ama bizimki de pırlanta. Kimse kusura bakmasın. Bunun bedelini bazen ağır ödüyoruz. Türkbükü Belediye Başkanım, Yalıkavak Belediye Başkanım ve Bodrum Belediye Başkanı olarak ben maalesef bu süreçlerden geçtik. Gönül ister ki önümüzdeki süreçte hiçbir Belediye Başkanı arkadaşım bu süreçlere maruz kalmasın. Çünkü halkın hür iradesi ile seçilmiş insanlar asla yanlış yapmaz. Bizim halkımızın bir özelliği vardır, bırakın babasını, dedesini tanımadığı insana oy vermez. Ama bu süreçte bir iş kazasından geçtik. Bodrum Yarımadası'nın hür iradesi yine bu masanın etrafında toplanmıştır, seçilen bütün Belediye Başkanı arkadaşlarımız görevinin başındadır. Ben şu anda Bodrum Belediyeler Birliği Başkanlığı da yapıyorum. Size açık ve net söylüyorum, her Belde Belediye Başkanımın meclisinin aldığı her karar halkının hür iradesi ile aldığı karardır. Yeni yasa gereği biz bunlara Bodrum Belediyesi olarak bir onay veriyoruz. Alınan o kararların hiç biri Mehmet Kocadon ve Meclis Üyeleri'nden asla ret oyu görmez. Çünkü o alınan kararlar bu belde halkının hür iradesi ile almış olduğu karalardır. Değerli Başkanlarım, değerli Meclis Üyelerim sizden ricam, önümüzde bir süreç var. Lütfen halkımızın ihtiyacı olan neyse, kararlarınızı alın, halkımız için alacağınız meclis kararlarını, Bodrum Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri gözü kapalı onaylayacaktır. Lütfen, halkın ihtiyacı neyse giderin, biz bunlara asla engel olmayacağız. Bu arada güzel olan bir şey var. Bu güzelliği, bu beraberliği Türkiye'nin birçok yerinde göremezsiniz. Belediye Başkanı arkadaşlarım hala bir mücadele içinde meclislerinde kararlar alıyorlar. Kimi arkadaşımız inatla beldesinde referandum yaptı, kimi arkadaşımız değişik siyasi partiden olmalarına rağmen aynı meclis kararını alıp gündeme getirdi. Bu, demokrasinin bir olgusudur. Kendileri için değil halkı için yapmış oldukları mücadeleden dolayı bütün Belediye Başkanı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.
Gecenin ilerleyen bölümlerinde Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, geceye katılanların isteklerini kırmayarak sahneye çıktı ve Bodrum Türküleri ile Türk Sanat Müziği seslendirdi. Dinçberk'in söylediği Çökertme Türküsüne tüm belediye başkanları oyunları ile eşlik etti. Sık sık "Herşey Bodrum için" mesajlarının verildiği gece ikili sohbetler ve neşeli bir ortamla sona erdi.
(MB-İK)

17.01.2013 16:23:40 TSI

Editör: Wan Haber