Ortaca'ya bağlı Gökbel Köyü'nde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından köy halkı ve öğrencilere yönelik 'Afet Riski Eğitim' semineri verildi.
Gökbel Köyü İlköğretim Okulu Öğrenci sınıflarında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı Eğitim Uzmanı Koray Ece ve Jeofizik Mühendisi Akın Aydoğan tarafından düzenlenen seminerde ise, köy halkına bölgedeki afet riski ve afetlerden korunma, orman ve konut yangınları ile müdahale ve korunma yöntemleri, sivil savunma tedbirleri ve ilk yardım konularında eğitim verildi.
İlköğretim Öğrencilerini de; afet ve afetlerden korunma eğitimi tatbiki şekilde gösterip, bilgiler verildi.
Köy halkına ve İlköğretim Okulu Öğrencilerine verilen Afet Riski konusunda bilgi veren Eğitim uzmanı Koray Ece; " Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce afet riski bulunan köylerimizde, köy halkı ve öğrencilerine yönelik afetlere karşı hazırlık eğitimleri veriyoruz. Önce Fethiye İlçesi'ne bağlı Çukurincir Köyü'nde aynı şekilde afet riski yöntemlerini köy halkına ve ilköğretim öğrencilerine afet sırasında nasıl hareket edileceğini gösterip, tatbikatlar yaptırdık. Ortaca İlçesi'ne bağlı Gökbel Köyünde köy halkına ve ilköğretim öğrencilerine Jeofizik Mühendisi Akın Aydoğan ile eğitim düzenlendik. Eğitimlerde köy halkına, bölgenin afet riski ve afetlerden korunma, orman ve konut yangınları ile müdahale ve korunma yöntemleri, sivil savunma tedbirleri ve ilkyardım konularında eğitimler verilirken, ilköğretim öğrencilerine de afetler ve afetlerden korunma eğitimlerini gösterdik" dedi.
Köy halkı verilen eğitimlerden çok memnun olduklarını ve verilen bilgilerle daha bilinçli olduklarını dile getirdiler.
(AOK-MB-İK)

10.01.2013 09:49:16 TSI

Editör: Wan Haber