Ortaca Şehit Piyade Asteğmen Ortaokulu öğrencileri tarafından "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında 150 adet çam fidanı toprakla buluşturuldu.
Ortaca Şehit Piyade Asteğmen Ortaokulu öğrencileri tarafından "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında Ünal Daka Hatıra Ormanı yaratmak için; Ortaca Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ortaca Orman İşletme Şefliği ve Sarıgerme Kültür ve Eğitim Derneği'nin katkılarıyla İlçeye Bağlı Gökbel Köyü Mevkii'nde 150 Çam Ağacı fidanı dikildi.
Ünal Daka Hatıra Ormanını oluşturulması için fidan dikimine Ortaca Orman İşletme Şefi Aydın Ersoy, Milli eğitim Müdürü Abdulkadir Şahin, Belediye ve SARÇED'ten görevliler, Şehit Piyade Asteğmen Ünal Daka Ortaokulu Müdürü Hasan Gurbetçi, Müdür Yardımcısı Metin Ölmez, Şehit Piyade Asteğmen Ünal Daka'nın babası Bayram, Kardeşi Kemal Daka Okuldan 47 öğrenci, 4 öğretmen, iki idareci ve Orman Muhafaza Memurları fidan dikiminde yer aldı.
Ünal Daka Hatıra Ormanı oluşturmak için fidan dikimi hakkında bilgi veren Şehit Piyade Asteğmen Ünal Daka Ortaokulu Müdür Yardımcısı Metin Ölmez; " Ünal Daka Hatıra Ormanı'nın yapılmasındaki amacımız ise, Öğrencilerimize çevre bilincini aşılamak; doğaya ve ormana sahip çıkmayı aşılamaktır. İlçemize bağlı Orman Köyü olan Gökbel Köyü'ne giderek Ortaca Orman İşletme Şefliği tarafından telle çevrili boş alana hazırlanan çam ağacı fidanlarını Ortaca Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sarıgerme Kültür ve Eğitim Derneği'nin katkılarıyla okulumuzdan 47 öğrenci, 4 öğretmen ve iki okul idarecisi gözetiminde 150 adet Çam Ağacı fidanı dikip, orman içinde eğlendiler. SARÇED tarafından öğrencilerimize kek ve meyve suyu ikramında bulundu. Amacımız; öğrencilerimizi küçük yaşta çevreyi ve ormanı sevdirip, korunmasını sağlamaktır" dedi.
(AOK-MB-İK)

25.01.2013 10:00:29 TSI

Editör: Wan Haber