Muğla'nın Ortaca ilçesinde ev sahibinin yanık bıraktığı sobanın neden olduğu yangın korku ve paniğe neden oldu.
Edinilen bilgiye göre; İlçeye bağlı Dikmekavak Mahallesi 831 Sokak No 1'de saat 16.30 sıralarında Murat Gün'e ait evde kömür sobasından çıkan kıvılcımla evin bir kısmı ve içindeki eşyalar ile yandı. Evde kimsenin olmayışı meydana gelebilecek faciayı önledi. Yanan evin arka kısmında bulunan Aydın Gün tarafından Ortaca Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Müdürlüğü'ne haber verilmesi üzerine gelen İtfaiye Ekipleri yangını kısa zaman içinde kontrol altına alıp, yapılan çalışma sonunda yangın söndürüldü.
Yanan evi itfaiyeye haber veren Aydın Gün ise; "Ben evin arka kısmında oturuyoruz. Bir patlama sesi ile pencere camı dışarıya fırladı. Evin içinden dumanlar çıkıyordu; ne olduğunu anlayamadık. Hemen İtfaiyeye haber verip, İtfaiyenin yangın yerine gelmesini sağladık.
İtfaiye ekibi kısa zaman içinde yangını kontrol altına alıp, söndürdüler" dedi.
Evde kömür sobasını yanık bırakıp, eşiyle birlikte Dalaman İlçesi'ne bağlı Kayadibi köylerine giden Murat Gün'nün Babası İlhan Gün ise; " Oğlum Murat ve gelinim Başak bu gün öğleye doğru 2 aylık torunum Eren'i eşime bırakıp, köyümüz olan Kayadibi'ne gittiler. Kısa sürede döneceklerdi. Aradan iki saat gibi bir süre zaman geçtikten sonra, bir patlama sesi ile dışarıya çıktığımızda; oğlumun evinden Dumaların yükseldiğini gördüm ve durumu itfaiyeye haber verdik. Kısa bir sürede içinde itfaiye olay yerine gelip, yangına müdahale etti. Yangın büyümeden söndürüldü. Allahtan torunum bizdeydi. Olası bir facianın eşiğinden döndük" diye konuştu.
Ortaca Belediyesi itfaiye ekipleri yapılan incelemede, ilk belirlemelere göre yangının Kömür sobasından çıkan kıvılcımdan kaynaklandığını kaydetti. Yangınla ilgili soruşturma devam ediyor.
(AOK-MB-İK)

10.01.2013 09:54:48 TSI

Editör: Wan Haber