Muğla'nın yatağan ilçesinde 20 kilometrelik 'Kültür Yolu' ve 40 kilometrelik 'Jeopark Yolu' projesinde yol düzenleme çalışmaları devam ediyor.
Muğla Valiliği, Yatağan Kaymakamlığı, Belediyeler ve kurumların işbirliğinde devam eden çalışmada geçen yıl Belen Kahvesi ile Bozüyük beldesi arasında yol açılmıştı.
Yol çalışmalarını yerinde inceleyen Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, YEAŞ Müdürü Ali Değirmenci, Yatağan Orman İşletme Müdür Yardımcısı Doğan Demir, Güney Ege Linyit İşletmeleri (GELİ) Müesssese Müdürü Kenan Ali Emiroğlu ve Proje Koordinatörü Tarcan Oğuz, çalışmalar hakkında bilgi verdiler. 20 kilometrelik Kültür Yolu projesinde Kapubağı köyü üst bölümünde bulunan Kül Göleti çevresinde stabilize yolda çalışmaların sürdüğü açıklandı. Yol çalışmaları tamamlandığında Belen Kahvesi ile Stratonikeia antik kenti arasındaki 20 kilometrelik yol tamamlanmış olacak.
Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven Kültür Yolu projesinin tamamlanmasının ardından Belen Kahvesi ile Lagina Antik kenti arasında kültür ve inanç turizmine yolun büyük katkısı olacağını açıkladı. Kaymakam Tanrıseven, "Toplam 60 kilometrelik Kültür yolu projesinde Bozüyük beldesine kadar olan bölüm geçen yıl yaz sezonu öncesi hizmete açılmıştı. Şimdi Bozüyük beldesi ile Stratonikeia antik kenti arasında çalışmalar devam ediyor. Yol güzergâhı üzerinde 10 adet seyir terasları yapmak istiyoruz. Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan proje, çevreye zarar vermeden, Kültür ve Tabiat varlıkları Koruma Kurulu'nun gözetiminde yapılıyor. Proje tamamlandığında ana hedefimiz kültür ve inanç turizmine bölgede yaygınlaştırarak yerli ve yabancı turistleri bu bölgeye çekmek" dedi.
(BT-MB-İK)

03.01.2013 15:42:31 TSI

Editör: Wan Haber