Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Boyalıca beldesinin Belediye Başkanı Ali Çil, 2,5 milyon liralık kanalizasyon ihalesinin yapılabilmesi için İller Bankası'na olan 40 bin liralık borcun 25 bin lirasını kendi adına bankadan çektiği kredi ile ödedi.
"Göreve geldiğimizde sadece halka hizmet edeceğiz dedik" diyen Başkan Ali Çil, "Bugüne kadar belediye kasasından bir bardak çay içmedik, yemek yemedik. Cep telefonum şahsidir. Mesai bitiminden sonra kendi arabamı kullanıyorum. Daha belediyenin kasasından bir bardak su dahi içmedim, içmem de" diye konuştu.
Bundan önceki yönetimden kalan belediyenin 2 milyon liradan fazla olan borcunu bitirdiklerini anlatan Çil, "İller Bankası'na olan borcumuz yüzünden beldenin ihtiyacı olan kanalizasyon ihalesi olmayacaktı. Ancak bu insanlık ve çevre yararına olacağı için bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyordu. Şahsım adına aldığım 25 bin lira krediyi İller Bankası'na yatırdım. Böylece ihalenin önü açılmış oldu. Sayın Valimiz Şehabettin Harput'a da buradan halkım ve şahsım adına teşekkür ediyorum. İhalenin onaylanmasında çok büyük katkısı vardır" şeklinde konuştu.
Başkan Ali Çil, dürüst belediyeciliği ile Boyalıcalıların sevgilisi. Vatandaşlar, "Çok iş yaptı. Dürüst bir insan. Allah ondan razı olsun" diyerek memnuniyetlerini dile getiriyor.
(HA-MŞ)

31.12.2012 16:13:48 TSI

Editör: Wan Haber