Soma'da çocuğu astım hastası olan Sevgi Macuncu isimli kadın, yaptığı örnek davranışlar sayesinde çok sayıda çocuğun hastalanmasına ve hasta olan çocukların da iyileşmesine sebep olacak. Astım, mağdur annenin girişimiyle Soma'da geniş katılımlı bir toplantıda masaya yatırılacak.
Oğlu 10 yıldan bu yana astım hastası olan örnek anne Sevgi Macuncu, bu hastalığın gerek oğlunu, gerekse aileyi çok yıprattığını belirterek, astım hastalığı hakkında Belediye, Kaymakamlık ve üniversiteler ile yaptığı gönüllü girişimlerle Soma'da önemli bir toplantının düzenlenmesine ön ayak oldu. Macuncu, Soma'daki hava kirliği nedeniyle 100 çocuktan 8'inin astım hastalığının pençesinde olduğunu belirterek, Soma'nın hastalığın en sık rastlandığı ilçe olduğunu dile getirdi.
Macuncu, 26 Ocak 2013 tarihinde saat 13.00 ile 15.00 arasında İkiz Kuleler Kültür Merkezi'nde düzenlenecek toplantı ile 'Çocuk ve Astım' konusunda önemli bilgiler verileceğini söyledi. Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Alerji Bilim Dalı Solunum Birimi akademik personeli ve uzman doktorları tarafından verilecek toplantıya, tüm Somalıları davet etti.
(YS-ERG-Y)

17.01.2013 17:07:08 TSI

Editör: Wan Haber