Bursa'da, yaban hayvanlarının beslenmesi için ormanlara 35 bin meyve fidanı dikilecek.
Sokak hayvanları ve yabani hayvanların ihtiyaçlarının karşılanması için İnegöl'e gelen Türkiye Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Sorumlusu Timur Ugan, İnegöl Orman İşletme Müdürü Bekir Karacabey'i ziyaret etti. Ugan, yaptığı konuşmada, "Ülkemizde hayvan hakları ihlalleri yasalara rağmen sürmekte. Biz de Türkiye'de örgütlü bir Hayvan Hakları Federasyonu olarak il il hayvan hakları ihlallerinin bulunduğu bölgelerde belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız, orman müdürlerimizle görüşerek mümkün olduğunca bu ihlallerin asgariye indirilmesi için gayret gösteriyoruz. Gönüllü arkadaşlarımızın hayvan hakları konusunda daha iyi eğitilmesi için çalışıyoruz. Bölgelerde bakım evleri varsa, bu bakım evlerinin iyi hale getirilmesi için çalışıyoruz. Bizim yaşanmış tecrübelerimiz var. Ne yazık ki belediyelerde çalışan teknik personelin, hayvan hakları meselesi Türkiye'de yeni olduğu için yeterli bilgisi yok. Bu anlamda bakım evlerinin iyileştirilmesi, sokak hayvanlarının ıslahı için ziyaretlerde bulunuyoruz. Bu maksatla İnegöl'deyiz. STK olarak görevimizin bu olduğuna inanıyoruz" dedi.
Orman İşletme Müdürü Bekir Karacabey ise, "İnsanlar isteklerini, ihtiyaçlarını konuşarak anlatıyor. Ama insanın dışındaki canlılar problemlerini dile getiremiyor. Biz Orman Genel Müdürlüğü personeli olarak, doğal hayatın parçası olan bu canlıların ihtiyaçları, istekleri, yaşamaları için gerekli ortamı hazırlamakla mükellefiz. Kış aylarında yiyecek bulamayan yaban hayvanlarına yem dağıtıyoruz" diye konuştu.
Bursa Orman Bölge Müdürlüğü olarak 2012'de bir çalışma başlattıklarını, ormanlara yaban meyveli ağaçlar diktiklerini anlatan Karacabey, "2012 yılında 366 kilogram yabani meyve toplayarak fidan üretmeye başladık. 2013 yılı itibariyle bunları ormanlık alanlara dikmeye başlayacağız. Yıl içerisinde 35 bin 500 adet fidan dikeceğiz" dedi.
Belediye Hayvan Barınağı'nı da gezen ekip, İnegöl Müftüsü Bayram Canbey'i de ziyaret etti.
(SB-MŞ)

31.01.2013 11:28:08 TSI

Editör: Wan Haber