Pozantı Orman İşletme Müdürü Murat Çakır, gençlik bakımı, teras yapımı, fidan dikimi gibi silvikültür çalışmalarda başarılı olan Pozantı köylüsüne 2012 yılında 3 milyon 284 bin TL ödeme yapıldığını söyledi.
Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nün 2013 yılı Tabii Tensil Programı gereğince, Pozantı Orman İşletme Müdürlüğü'nde sürdürülen çalışmaları kapsamında bölmelerde dal serme işlemi tamamlandı. Çalışmalarda orman köylüsü kadınların özverili çalışmaları dikkat çekti. Ormanda çalışarak aile bütçelerine katkı sağlayan kadınlar, "Emeğimizin karşılığını Orman İşletme Müdürlüğü'nden alıyoruz. Bu aile bütçemize de önemli katkı sağlıyor. Ayrıca dikilen bu fidanların filizlenerek, bu boş alanların yemyeşil hale geldiğini görmek ise bizi daha çok mutlu ediyor" dedi.
Ormanın hanım ağası olarak adlandırılan Meliha Özlü ise orman çalışmalarında kadınların erkeklerden çok daha üretken ve özverili olduklarını ifade ederek, kadınların annelik içgüdüsüyle çam fidanlarını çocukları gibi gördüklerini ve bu duygunun çalışmalarını daha da güçlendirdiğini söyledi.
Pozantı Orman İşletme Müdürü Murat Çakır da "Gençlik bakımı, teras yapımı, fidan dikimi gibi silvikültür çalışmalarda başarılı olan Pozantı köylüsüne 2012 yılında 3 milyon 284 bin TL ödeme yapıldı. Bu orman köylüsü için çok önemli bir ek gelir" dedi.
(ERN-Y)

15.02.2013 14:59:20 TSI

Editör: Wan Haber