Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, yeşil çevrenin korunması için bir yılda bin köyü ziyaret edeceklerini söyledi.
Mustafakemalpaşa Orman İşletme Müdürlüğü 2012 yılı çalışmalarının değerlendirme toplantısı İşletme Müdürlüğü lokalinde yapıldı. Varoluş gayesinden uzaklaşan kurumların yok olacağını kaydeden Coşkun, "Bir yılda bin köy ziyareti projesi başlatıyoruz. Köyleri ziyaret edeceğiz, onların dertlerini dinleyeceğiz. Kayıt altına almak için bir form da geliştireceğiz. Kimsenin orman idaresinde bir sorun yaşamasını istemiyorum" dedi.
Coşkun, mesleki tecrübelerinden faydalanarak derlediği adalet, samimiyet, hesap verebilmek, şeffaf olmak gibi 27 maddeden oluşan yönetim ilkelerini paylaştı. Toplantıda tespit edilen hususlar, işletme karar defterine yazılarak kayıt altına alındı. Mustafakemalpaşa Orman İşletme Müdürlüğünde 2012 yılında bin 502 hektar bozuk orman alanında iyileştirme rehabilitasyon, 326 hektar sahada doğal gençleştirme, 408 hektar orman sahasında suni gençleştirme yapıldı. Bu çalışmalarda 4,3 ton kayın tohumu toplandı ve doğal gençleştirme sahalarına takviye edildi. Toplanan karaçam ve kızılçam kozalaklarından 533 kg tohumu çıkartıldı. Yapılan ağaçlandırma ve silvikültür çalışmalarında 400 bin adet fidan toprakla buluştu.
Ağaçlandırma seferberliği kapsamında kamu kurum kuruluşlarına, okullara ve halka 23 bin 402 adet fidan dağıtıldı.
(YS)

21.01.2013 16:21:20 TSI

Editör: Wan Haber