Bursa Orman Bölge Müdürlüğü 'bir yılda bin köy ziyareti' projesini Bursa Orhaneli ilçesinin 600 yıllık Fadıl Köyü'nden başladı.
Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, orman köylüleriyle bir araya gelerek, taleplerini dinliyor ve ORKÖY kredileri ile ilgili bilgi veriyor. Bu toplantıların ilki Bursa Orhaneli Fadıl Köyünde Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Orman ve Köy İlişkileri (ORKÖY) Şube Müdürü Ali Han Aydın, Orhaneli Orman İşletme Müdürü Hakkı Türkoğlu, İşletme Müdür Yardımcısı, İşletme Şefleri ve köy halkının katılımı ile yapıldı. Orhaneli Orman İşletme Müdürü Hakkı Türkoğlu, toplantının başlangıcında yaptığı konuşmasında planlanan bu projenin ilk olarak kendi İşletme Müdürlüğünden başlatılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

"KÖYLER BOŞALMASIN"
Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Bursa Bölge Müdürlüğünün sınırları içinde bin 54 yerleşim yeri olduğunu söyleyen Coşkun, "Arkadaşlarımızla köy köy gezecek, vatandaşımızın orman teşkilatından taleplerini, sorunlarını alacağız ve çözmenin derdinde olacağız. Cumhuriyetin ilk yıllarında nüfusun yüzde 75'i köylerde, yüzde 25'i şehirlerde yaşarken, şimdi tam tersi oldu. Devlet, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, orman teşkilatı olarak orman köylerini kalkındırmak istiyoruz. Köyler boşalmasın, şehirler üzeride nüfus baskısı olmasın, köylerimizin arazileri değerlendirilsin, köylümüz geçimini köyünde sağlasın istiyoruz. Orman köylümüzün kanundan doğan haklarını verelim, ihtiyaçları giderelim, böylece köylümüz ormanı sevsin korusun, istiyoruz" dedi.
Köylüler ise köylerinin Orhaneli'nin en büyük köyü olduğunu, her sene düzenlenen kiraz festivalinde derece aldıklarını kaydetti. Sulama suyu ihtiyaçlarının olduğun vurgulayan köylüler, köyden kente göç olduğunu, bunu önleyemediklerini ifade etti.
(YS)

29.01.2013 10:19:52 TSI

Editör: Wan Haber