Soğuk ve karlı havanın etkili olduğu şu günlerde, yaşamını sokakta ve kışın en şiddetli şekilde etkisini sürdürdüğü dağlarda ya da açık arazide geçiren hayvanlar için ayakta kalma savaşı oldukça zorlaştı. Orman ve Su İşleri Sakarya Şube Müdürlüğü tarafından sürekli olarak doğaya yem bırakılırken, vatandaşların da sokak hayvanlarına yiyecekler bırakılması istendi.
Orman ve Su İşleri Sakarya Şube Müdürü Osman Demirel, "İnsanların neredeyse tamamı sığınacak bir eve sahipken ve yiyecekleri rahatlıkla temin edebiliyorken bu durumun yeterince anlaşılması kolay değildir. Her canlı yaşamının gerektirdiği koşullarda yaşama hakkına sahip olması gerekirken kırda, yolda, kısacası ev ortamının dışında her an görmeye alışık olduğumuz hayvanlara sahip çıkmak sanırız insan olmanın da önemli bir vasfıdır" dedi.
Bu düşünceden hareketle şube müdürlüğü ekiplerinin 8 ve 9 Ocak tarihlerinde sürekli olarak doğaya yem bıraktığını aktaran Demirel, "Ancak bunun yeterli olmadığı bir gerçektir. Bu nedenle duyarlı insanların yapabileceği katkıyı sorgulamaları önemlidir. Herkes gücü ve imkanları yettiğince bir şeyler yapabilirse birkaç canlıyı kurtarabilecektir. Bu da doğadaki yaşam döngüsüne sahip çıkmanın bir göstergesidir. Bu zor şartlar insanların birlikte hareket etmesiyle daha rahat aşılacaktır. İnsanlar sokağındaki çaresiz hayvana yiyecek verebilirse ya da camlarının önüne, balkon kenarına küçük kuşlar için minik yiyecekler bıraksa ne güzel olacaktır. Bu şartlar elbette uzun sürmeyecektir. Ama dışarıda şartlar çok zor. O halde hep beraber hayvanlarımıza da sahip çıkmalıyız" dedi.
(SC-UU)

10.01.2013 16:30:16 TSI

Editör: Wan Haber