Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yılbaşında kesilen çam ağaçlarına ilişkin, "Hazır fidanları vatandaşlara veriyoruz, daha sonra o fidanları bahçelerine dikmelerini istiyoruz. İsteyenler Bakanlığımızdan fidan temin edebilirler. Ayrıca Büyükşehirlerde çam dağıtımı da yapacağız" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, TBMM Mustafa Necati Kültür Evi'nde "Kaat'ı Yazma Ciltler Sergisi"ne katıldı. Dürdane Ünver ve atölye grubu tarafından icra edilen eserlerin sergilendiği açılışta konuşan Eroğlu, sergide bulunma nedenini açıklayarak, "Biliyorsunuz kağıt ağaçtan oluyor, dolayısıyla ağaçlardan sorumluyuz ve o nedenle bu sergiye katıldım" şeklinde konuştu.
Kaat'ı sanatına özel bir ilgisinin olduğunu dile getiren Eroğlu, Bakanlık olarak sanat dallarına destek verdiklerinin altını çizdi.

"YILBAŞINDA BÜYÜKŞEHİRLERDE ÇAM DAĞITIMI YAPACAĞIZ"
Programın sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Eroğlu, yılbaşı nedeniyle kaçak olarak kesilen çam ağaçlarına ilişkin soru üzerine, ağaç kesmenin iki yıla kadar cezası olduğunu hatırlattı. Orman Teşkilatı olarak arazi taramaları yaptıklarını ve ağaçları kesenlere ceza verdiklerini hatırlatan Bakan Eroğlu vatandaşların ağaçları kesmemeleri için önlemler aldıklarını ifade ederek, "Hazır fidanları vatandaşlara veriyoruz, daha sonra o fidanları bahçelerine dikmelerini istiyoruz. Böyle bir imkan sağladık, dolayısıyla isteyenler Bakanlığımızdan fidan temin edebilirler. Büyükşehirlerde çam dağıtımı da yapacağız" dedi.
Ayrıca yeni yıl mesajı da veren Eroğlu, "Yeni yılın hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah yeni yıl birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirir" diye konuştu.
(PS-ÖZ-Y)

18.12.2012 11:42:44 TSI

Editör: Wan Haber