Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü Konferans salonunda Orman Kadastrosunda Tescil ve Tapu Alınmasına Yönelik Koordinasyon toplantısı düzenlendi.
Toplantıya Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz, Bölge Müdür Yardımcıları, Sakarya Kadastro Müdürü Selahattin Elalmış, Kocaeli Kadastro Müdürü Metin Özaydın, Orman Bölge Müdürlüğü Kadastro ve Mülkiyet Şube Müdürü, Orman Kadastro Başmühendisliklerinin Başkan ve Üyeleri, İşletme Müdürleri, İşletme Müdür Yardımcıları, İşletme Şefleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz, İşletme şefliklerinin köylere göre tapu adetleri ile İşletmeler bazında 2B kapsamında tamamlanan tapu miktarları hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra toplantının hayırlara vesile olmasını temenni etti.
Açılış konuşmasının ardından toplantı ile alakalı olarak; İşletme Şefliklerinde tutulan tapu sicil defterlerine göre Şeflik ve köy bazında ormanlara ait alınan tapu miktarlarının ve Şeflik bazında köy yerleşim listesi açıklandı. 2010-2011 ve 2012 yıllarında kadastrosu kesinleşen birimlerin tescil durumları tespit edilerek, tescil yetkisi İşletme Müdürlüklerinde olmasına rağmen konu Orman Kadastro Başmühendisleri ve İşletme Müdürleri ile takip edilmesi ve 28 Şubat 2013 tarihine kadar alınması kararlaştırıldı.
Başmühendisliğin faaliyetleri ile ilgili sunum yapılmasının ardından, Harita Mühendisi Tolga Ayyıldız, sayısalı olmayan birimler listesini, tapusu hemen alınabilecek birimler listesi ve TİP Ofis Hakkında bilgi aktardı.
Şekli ve Hukuki İncelemeler ile ilgili Başmühendis Salih Bal tarafından sunum yapılan toplantı, Kadastro ve Mülkiyet Şube Müdürü Ahmet Akbulut'un Tapulu Kesim Yönetmeliği hakkında bilgi vermesi ile sürdü. Orman Kadastro Başmühendislerinin 2010-2011 ve 2012 faaliyetleri hakkında bilgi vermesinin ardından Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz'ın genel değerlendirme ve kapanış konuşmasının ardından toplantı sona erdi.
(SC-İÇ)

15.01.2013 16:52:46 TSI

Editör: Wan Haber