Erzurum Bölge Müdürü Cafer Orhan, Oltu Orman İşletme Müdürlüğünü ziyaret ederek Oltu Orman İşletmesinin yapmış olduğu faaliyetler hakkında Orman İşletme Müdürü vekili Kormaz Dursun'dan bilgi aldı.
Erzurum Orman İşletmesi Bölge Müdürü Orhan Oltu, Orman İşletmesi idari kadrosuyla bir toplantı yaptı. Toplantıya Orman İşletme müdür vekili Korkmaz Dursun Orman işletme ağaçlandırma şefi Kadir Altuntaş ile Narman işletme şefi Sezgin Esen katıldı.
Bölge Müdürü Orhan, 2012 yılındaki yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Orhan, "2012 Yılında Orman teşkilatımız Orman bakanlığımız ve bölge müdürlüğümüz yeniden yapılanmaya gitti yerel ölçekte ise Oltu Orman işletme müdürlüğümüze iki şeflik daha kazandırmış olduk. Birincisi Oltu ağaçlandırma şefliği ikincisi ise Narman bulunan toplu koruma merkezini de orman işletme şefliğine dönüştürerek Otluya bağlı işletme şefliği olarak hizmetlerine devam edecek. Oltu'ya iki şefliğin açılması Oltu Orman işletme müdürlüğünün mevcut programlarının iki katına çıkması anlamına geliyor. İş yükü ona göre artırılacaktır" dedi.
Yılın ortasında böyle bir yapılanmaya gittiklerini belirten Orhan, "2012 yaptığımız ağaçlandırma erozyon kontrol çalışmaları bozuk ormanların rehabilitasyonu sıklık bakımı fidan dikimi, tohum atımları önceki yılların ortalamasına göre kat kat fazla oldu. 2013 yılında daha da büyük bir hamle bekliyoruz. Yeni açılan şefliklerimizle beraber ilk önce bozuk tahriş olmuş ormanlarımızın iyileştirilmesi yönündeki çalışmalarımız diğer taraftan erozyona mahruz arazilerde taşkın koruma amaçlı erozyon kontrol çalışmaları yapılacak ve bu alanlara büyük ölçüde fidan dikilecek. Ormanlara sıklık bakımı yapılacak" dedi.
Daha sonra Oltu orman işletmesine ait misafirhaneye yapılan yeni tadilat çalışmalarını yerinde inceleyen Orhan misafirhanenin tadilatının çok güzel olduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.
(DMA-AT-Y)

10.01.2013 10:02:54 TSI

Editör: Wan Haber