CHP Manisa Mİlletvekili Hasan Ören'in yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan ile AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Azman'ın aralarının açık olduğu iddiasına cevap geldi. Orhan ve Azman, ortak basın toplantısı düzenleyerek Milletvekili Ören'in iddialarını yalanladı.
Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan ve AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Azman, ilçe yönetimi ile kadın ve gençlik kollarının da katılımıyla Başkan Orhan'ın makam odasında bir araya geldi, birlik beraberlik mesajı verdi.
İlk olarak sözü alan AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Azman, "Biz birlikte hareket ettiğimiz zamanları siyasi şova dönüştürmediğimiz için böyle açıklamalar oluyor. Biz sayın başkanımla, düğünlere de cenazelere de birlikte gidiyoruz. Aramızda ağabey kardeş ilişkisi vardır. Biz bir aileyiz. Aile içinde bazen sorunlar olabilir. Ancak bu bir kaç saat içinde sona erer. Ortada bir bilgi yanlışlığı var. Çünkü bilginin kirlisi olmaz, yanlışı olur. Hasan Ören'in yanlış bilgi kaynağı var heralde. Biz AK Parti İlçe Teşkilatı olarak düşman üretmek için değil, dost kazanmak için siyaset yapıyoruz. Ayrıca hayat siyasetten ibaret değil. Burada bir aile ortamı var. Bir söz vermiştim; eğer Serhat Orhan büyükşehir adayı olursa Manisa'nın en uzak köylerine kadar maddi ve manevi destek vereceğim demiştim. Kendisi aday adaylığını açıkladı. Eğer Manisa Büyükşehir Başkan Adayı olursa da her türlü desteği vermeye hazırım" dedi.
Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan da, "Dün beraberdik. Partimize katılan bin 523 üyenin kutlamasını yaptık. Benim aday adaylığımı değerlendirdik. Biz, ilçe başkanımın da söylediği gibi katıldığımız etkinlikleri siyasi şova dönüştüren bir parti değiliz. Zaman zaman denk geldiğinde beraber katılırız. Zaman zaman konumum gereği tek katılırım. Siyaset, çok güzel bir zanaattir. Siyasette bir iktidar, bir de muhalefet var. Biz muhalefetin hem Ankara'da, hem de Turgutlu'da yıkıcı değil, yapıcı olmasını istiyoruz. İlçe başkanımla aramda hiç bir sorun yokken böyle bir açıklamanın yapılmasının sebebini hazımsızlık olarak görüyorum. Ben bu açıklamayı Hasan Ören'e yakıştıramadım" diye konuştu.
(İLK-ERG-Y)

04.12.2012 17:01:28 TSI

Editör: Wan Haber