Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları (OİB) Başkanı Orhan Sabuncu, Otomotiv Test Merkezi için en uygun yerin Antalya olduğunu söyledi.
Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Başkanlar Kurulu'nun UİB binasında düzenlediği toplantısında konuşan Sabuncu, Otomotiv endüstrisinin, 2012 senesini önceki yıllara göre düşüşle 19 milyar dolarla kapattığını hatırlatarak, ihracat kalemleri içinde otomotiv yan sanayinin yüzde 43'lük payla yine birinci sırada yer aldığını dile getirdi. Ülke bazında en fazla artış olan ülkenin Rusya Federasyonu olduğunu vurgulayan Sabuncu, Almanya, Fransa ve İtalya'nın ise gerilediğini anlattı. Sabuncu, siyasal istikrarsızlıkların yaşandığı Irak, Fas, Mısır gibi ülkelerde bir toparlanma olduğunu kaydetti.
Bu yıldan beklentileri hakkında da bilgi veren Sabuncu, "2012 yılı hedefimizi 19 milyar dolarla bitirdik. Özellikle AB pazarının biraz artacağını varsaydık. Buradan 200 milyon dolarlık bir artış bekliyoruz. Euro dolar paritesinden bir 500 milyon dolar, alternatif pazarlardan da bir 300 milyon dolar geleceğini tahmin ediyoruz. 2013 hedefini 20 milyar dolar olarak belirledik. İnşallah bu hedefe ulaşırız"

"OTOMOTİV TEST MERKEZİ İÇİN EN UYGUN YER ANTALYA"
Konuşmasının ardından Otomotiv Test Merkezi ile ilgili açıklamalarda bulunan Sabuncu, "Türkiye'de bir test merkezinin olması lazım. Antalya zemin olarak da buna uygun. Bölgecilik yapmaya gerek yok. Ülkemizde olsun da nerede olursa olsun. Yani Bursa uygun değilse niye uğraşıyoruz illa olsun diye. Büyüklük olarak da Antalya uygun. Olaya bir bütün olarak bakılırsa, şu anki şartlarda en uygun Antalya ise, ki öyle görünüyor, orada yapılıp bitmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"KRİTER ÖNEMLİ"
Test merkezinin kriterlere uygun olması gerektiğini vurgulayan Sabuncu, "Şimdi o kriterleri söylemek istemiyorum. Eğer kriterlere uygun olmazsa kimse gidip orada test filan yaptırmaz. Orada öyle çok kişiye istihdam da sağlanmayacak. Bu da doğru değil" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Otomotiv Test Merkezi'nin Yenişehir'e yapılacağını yönündeki açıklaması hatırlatılan Sabuncu, "Böyle bir açıklama yapılmış olabilir, ama bizim haberimiz yok. Yani yapılacaksa da raporlarla bunun ortaya konması lazım. Yenişehir uygun olabilir, bilmiyorum" şeklinde konuştu.
(YS-MŞ)

08.01.2013 13:28:23 TSI

Editör: Wan Haber