Ünye Cevizdere mevkisinde yapılması planlanan ve kamulaştırma işlemlerinin yürütüldüğü Organize Sanayi Bölgesi, mahkemelik oldu.
Uzun yıllardır hasretle beklenen ve istihdam konusunda Ünye'ye nefes aldıracak olan Organize Sanayi Bölgesi, mahkeme engeline takıldı. Cevizdere'de uzun yıllar ikamet bölge sakinleri, fiyatların beklenenin çok altında verildiğini ve kendilerinin mağdur edilmek istendiği düşüncesiyle konuyu mahkemeye taşıdı.
Konuyla ilgili mağduriyetlerini dile getiren Halil Beşli ve Mustafa Beşli, kendilerinin yatırıma karşı olmadığını ancak verilmek istenen fiyatın beklenenin çok altında olduğunu söylediler. Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulmasından memnuniyet duyacaklarını ifade eden Halil Beşli, "Buralar bizim 500 yıllık ata topraklarımız ve bu 500 sene içerisinde biz bu toprakları ekip biçim geçindik. Biz organize sanayiye karşı değiliz hatta memnuniyet duyuyoruz ancak bizi aşırı derecede mağdur ediyorlar. Biz gerekli hukuk mücadelesini başlattık ve sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz. Öyle bir fiyat belirlemesi yapmışlar ki arsa niteliğindeki yerlere yok fiyatı, işe yaramayan yerlere iki katı fiyat vermişler. Bildiğiniz gibi Cevizdere buranın en büyük ovası. Ünye'de hiçbir yerde dönüm başına 250-300 kilo fındık alınamıyorken Cevizdere'de dönüm başına 300 kilo fındık aldığımız yerler var. Oralara fiyat tespiti yapan kişiler dönüm başı100 kg fındık yazmışlar. Biz başından beri bu konuları gerekli mercilere söyledik ve bu fiyatları kabul etmiyoruz" dedi.
Sözlerini dava konusunda açıklamalar yaparak sürdüren Beşli, "Cevizdere mevkisinde toprağı olan kişilerin yüzde 90'ı davaya katıldı. Yaklaşık 500 kişi bu dava ile ilgileniyor. Bu mevki çok hisseli bir yer. İmza attığımız yerler var ve bazı çatlak seslerin dışında herkes organize sanayinin kurulmasına sıcak bakıyor ama fiyatı az veriyorlar" diye konuştu.
Yatırıma karşı olmadıklarını da ifaden eden Beşli, yetkililerin bu konuya bir çözüm bulmasını ve kendilerini mağdur etmeden bu işi halletmelerini istedi.
(SG-SLH-Y)

16.01.2013 11:12:38 TSI

Editör: Wan Haber