Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Orduspor sahasında ağırladığı Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup ederken 9 hafta sonra galibiyet ile tanıştı.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Orduspor teknikdirektörü Hector Cuper, galibiyeti hak ettiklerini söyleyerek, "Aslında zor bir maçtı. İlk başta çok eşit geçiyordu. Umbides'in golüyle bunlar bozulabildi ve takım daha iyi oynamaya başladı. Başta çok pozisyon bulamadık aslında ama oyuncular istekliydi ve ikinci yarıda daha fazla pozisyon bulabildik. Bence maçı hak ettik. 1 gol daha atabilirdik bence ama maç bazen acı içinde de geçti. Takım çok istekliydi bu galibiyet takım için çok önemliydi. Hafta içinde de söylemiştim. Bu haftadan itibaren bizim için yeni bir lig gibi. Bu lige üç puan ile başlayabiliyoruz. Umarım bu bizim için yolun başlangıcı olur" şeklinde konuştu.
Gençlerbirliği Teknikdirektörü Fuat Çapa ise, şanssız bir günde olduklarını vurgulayarak, mağlup olmalarına rağmen takımın performansından memnun olduğunu söyledi.
Çapa, yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:
"Maça bakıldığı zaman önemli bir karşılaşmaydı çünkü son haftalarda sonuçlar ve sıralamalar iki takım içinde çok önemliydi. Çünkü biz galip geldiğimiz zaman ikinci ve üçüncü sıradaki takımla puan farkı iki ya da üç olacaktı. Orduspor kazandı. Alt sıradaki takımlarla puan farkını beşe çıkarttı. Bu açıdan çok önemli bir karşılaşmaydı. Biz maçın iki takım içinde kontrollü geçeceğini biliyorduk. Biz ilk yarı Orduspor'un istediği gibi bir oyun ortaya koyduk. Topu şişirerek oynadık. Topu yerden oynamamız aslında bizim özelliğimizdir. Rakibin iyi kapanması bizi oyun felsefemizden alı koydu. Golden önce maç dengeli geçiyordu. Maçı kontrol altına aldık gibi gözükürken çok şanssız bir gol yedik. İkinci devreye iyi başladığımızı düşünüyorum. Topa daha çok sahiptik. Burada rakibinde kontraları vardı. Orduspor'un özelliği sezon boyunca bu. Topu kazandıktan sonra özellikle çabuk çıkıyor. Buna dikkat etmemiz gerekiyordu. İkinci golü de o şekilde yedik. Üzerine birde kırmızı kart yiyorsunuz. Bu süreçte saha içindeki düzenleme on kişi kalıyorsunuz. Topu çok iyi kullandık 2-1'i iyi zamanda yakaladık. 2-2'yi yakalayacak pozisyonlarımız oldu. Oyuncularımızın bugün gösterdiği performans gayet iyiydi. 10 kişi kaldıktan sonraki oyundan memnunuz. Bazı günler vardır. Sizin istediğiniz olmaz. Şanssız anlarınızdır. Bizim adımıza o günlerden bir tanesiydi"
(RCP-MAY-BÇ-S)

03.02.2013 17:14:35 TSI

Editör: Wan Haber