Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Orduspor, pazar günü sahasında ağırlayacağı Gençlerbirliği maçının hazırlıklarına yağmur altında başladı.
Eskişehirspor karşılaşması sonrasında verilen bir günlük izin ardından Vali Kemal Yazıcıoğlu Orduspor Tesisleri'nde toplanan Orduspor, Gençlerbirliği mesaisine başladı. Teknik Direktör Hector Cuper gözetiminde gerçekleştirilen antrenmana Orduspor tam kadro çıkarken sakatlığı bulunan Selçuk Şahin ve Bogdan Stancu takımdan ayrı düz koşu yaptı.
Haftalardır galibiyet yüzü göremeyen Orduspor'da sıkıntılı günler yaşanırken, Gençlerbirliği karşılaşmasından galibiyet hedeflenirken, antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan tecrübeli teknik adam Hector Cuper, "Artık üst sıralara değil alt sıralara bakmamız gerekiyor" dedi.
Cuper, yaptığı açıklamada, "Ben şunu söyleyeyim güçlü bir adamım ve ben işimi kolay bir şekilde bırakmam, sonuna kadar giderim. Futbolda her şey olabilir. Yarın bir şeyleri başaramayacağımızı kimse söyleyemez. Takımın performansı çok iyi değil. Eskişehirspor maçında takım kırmızı kart görene kadar iyi oynuyordu. Karttan sonra zorlanmaya başladık. Ama moralleri düzeltip devam etmek gerekiyor. Geçen haftalarda demişimdir, üst sıralara mı bakıyoruz alt sıralara mı bakıyoruz diye? Artık üst sıralara değil alt sıralara bakmamız gerekiyor. Alt sıralarla savaşan bir takımız. Önümüzdeki hafta zor bir maç var. Bu maçı kazanmamız gerekiyor" diye konuştu.
Orduspor'da Eskişehirspor karşılaşmasında 3 futbolcu kart cezalısı olduğu için forma giyemezken, Gençlerbirliği karşılaşmasında da 3 futbolcunun kart cezalısı olmasını değerlendiren Cuper, "Futbolcularımın gördüğü sarı kartları ve özellikle de itiraz sonrası görülen kartları ben de sevmiyorum. Bu da gösteriyor ki takımın durumu iyi olmayınca bazı konularda ayarlar kaçabiliyor. Bunu düzeltmek gerekiyor" şeklinde konuştu.

FORNEZZİ: "TAKIMIN PERFORMANSI ÖNEMLİ"
Orduspor'a geldiği günden bu güne kadar ortaya koyduğu performans ile dikkatleri çeken başarılı file bekçisi Fornezzi ise kendi performansının değil, takımın performansının önemli olduğunu vurgulayarak, "Benim performansıma değil takımın performansı daha önemli. Bundan sonra inşallah takım olarak performansımızı ileri seviyelere getireceğiz. Ben takımı kötü olarak değerlendirmiyorum. Son maça iyi başladık. 10 kişi kaldıktan sonra bir düşüş oldu. Ama genel olarak baktığımızda takım iyiydi" ifadelerini kullandı.
Antrenman düz koşu ile başlarken kondisyon ağırlıklı çalışmalar ile son buldu.
(RCP-SLH-BÇ-S)

30.01.2013 17:13:33 TSI

Editör: Wan Haber