Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Orduspor, Dinamo Kiev'de forma giyen Nijeryalı futbolcu Atanda Ayila Yussuf'u satın alma opsiyonlu olarak kiraladı.
Atanda Ayila Yussuf, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 18 karşılaşmada 3 gol kaydederken, bu gollerden birini de Fenerbahçe'ye atmıştı. UEFA'da ise 2010-2011 sezonunda 2. tur maçında Dinamo Kiev'in 4-1'lik skorla galibiyetinde Beşiktaş'a karşı 1 gol atmıştı.
Orduspor'a ligin ikinci yarısı katkı sağlamak için geldiğini söyleyen Yussuf, "Türkiye ligine yabancı değilim. Daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı forma giymiştim. Spor Toto Süper Lig'in çekişmeli olduğunu biliyorum. Orduspor'a gelmekten dolayı mutluyum. Orduspor iyi bir teknik direktör ve iyi bir takıma sahip. Ben de bu takıma katkı sağlayarak çok iyi yerlerde olmak istiyorum" dedi.
Orduspor Kulüp Başkanı Doç. Dr. Nedim Türkmen ise, Yussuf'un takıma önemli katkılar sağlayacağına inandığını kaydederek, "Takımımızın bazı noktalarına lig arasında transfer gerçekleştiriyoruz. Daha önce Trabzonspor'dan Ferhat'ı renklerimize bağlamıştık şimdi ise yine önemli bir transfer olan Ayila Yussuf'un transferini gerçekleştiriyoruz. Orduspor'a önemli katkıları olacağına inanıyorum. Tecrübeli bir futbolcu olması nedeni ile Orduspor'umuza önemli hizmetleri olacaktır. Orduspor camiasına hayırlı olsun. Taraftarımızdan isteğimiz bu hafta evimizde oynayacağımız Gençlerbirliği karşısında takımlarını yalnız bırakmamalarıdır. Orduspor'un iyi yerlerde olması için belirli noktalara transferlerimiz sürecek" diye konuştu.

YUSSUF'UN FUTBOL KARİYERİ
Atanda Ayila Yussuf, 4 Kasım 1984 doğumlu olan Nijeryalı futbolcu, futbol hayatına Nijerya'da başlarken, ülkesinde sırasıyla Julius Berger, Enyimba, Union Bank takımlarının formasını giydi. Profesyonel olarak 2002-2003 sezonunda Nijerya 1. Lig ekiplerinden Union Bank'da geçiren Ayila Yussuf, ilk sezonunda 43 resmi karşılaşmada forma giydi ve 4 kez gol sevinci yaşadı. Asıl mevki defans olan ve bazı maçlarda ön libero olarak görev yapan Yussuf, Union Bank'ta gösterdiği başarılı performansın ardından 2003 yılında Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'e transfer oldu. Şampiyonlar Ligi'nde 18 kez, Şampiyonlar Ligi ön elemede 5 kez, UEFA Kupası'nda 21 kez, Ukrayna Premier Ligi'nde 96 kez, Ukrayna Kupası'nda 15 kez, Dünya Kupası'nda ve elemelerinde 12 kez, Afrika Kupası karşılaşmalarında 8 kez, dostluk maçlarında ise 1 kez olmak üzere toplamda 176 kere forma giydi. 14 bin 673 dakika forma giydiği bu karşılaşmalarda 11 gol ve 3 asist kaydetti. Şampiyonlar Ligi'nde 3, UEFA Kupası'nda 1, Dünya Kupası karşılaşmalarında 1 ve Ukrayna Ligi'nde ise 6 gol kaydetti.
(RCP-SLH-BH-S)

30.01.2013 16:26:04 TSI

Editör: Wan Haber