Kadına karşı uygulanan şiddet, Ordu'da horon ile protesto edildi.
Tüm dünyada kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddete tepki göstermek için dünyanın bir çok ülkesinde kadınlar dans edecekken Ordulu kadınlar ise horon ile seslerini duyurmaya çalıştı. Ordu Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen etkinlik Ordu Tahıl Pazarı'nda gerçekleşti. Etkinliği siyasi partilerin kadın kolları üyeleri ve çok sayıda bayan katıldı.
Bayanlar, şiddete hayır demek için alanda horon ve halaylar çekerken, etkinliğe erkekler de destek verirdi. "Cinayetlere Dur Diyelim" pankartı ile etkinlikteki yerini alan Hakan Adanır, "Kadına yönelik şiddet erkek temellidir. Bugün kadınların yanında olmak, çok önemliydi. Biz erkekler olarak, şiddete hayır dediğimiz sürece bu şiddet durabilir. Çünkü kadına karşı şiddet toplumuzun bir erkeklik göstergesi olarak sunuluyor. Bir başarı bir beceri olarak sunulduğu zamanlar oluyor. Bunun karşında durabilmek için erkekler olarak kadınların yanında olmamız gerekiyor. Bizinde annemiz, eşimiz kızlarımız var. O yüzden kadına yönelik şiddet hepimizin sorunudur. Sosyal eşitliğin sağlanması için her alanda kadınlarımızın yanındayız" diye konuştu.
Ordu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mihriban Yuva ise, seslerini horon ile duyurmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, "14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle bütün dünyadaki kadınlar şiddete karşı dikkat çekmek amacıyla 'dünyada 1 milyar kadın dans etkinliği' yapmaya karar verdiler. Ordu Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak biz de, bizim kültürel yapımızda olan horon ile dikkat çekmek için burada toplandık" şeklinde konuştu.
(RCP-SLH-Y)

14.02.2013 13:08:14 TSI

Editör: Wan Haber