Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kazandırılan 9 yatak kapasiteli Yoğun Bakım Ünitesi ile ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, hizmete açıldı.
Yoğun bakım ünitesinin açılışına Ordu Valisi Orhan Düzgün, ODÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Nuri Yılmaz, Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Orhan Baş, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Öztürk, Ordu Üniversitesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd.Doç. Dr. Özgür Enginyurt, Tıbbi Hizmetler Daire Başkanı Coşkun Avcı, Mali Daire Başkanı Erol Öztürk, İdari Hizmetler Başkanı Serkan Yalkın,doktorlar ve hastane çalışanları katıldı.
ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun bakım ünitesinin açılış töreninde konuşan Vali Orhan Düzgün, "Boztepe Devlet Hastanemiz yaklaşık 2 yıldır ODÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi olarak üniversitemizle işbirliği halinde hizmet vermeye devam ediyor. 3 yıl önce Boztepe Devlet Hastanesinde çalışan sağlık personelimizin büyük bir kısmı başka hastanelere geçmek için bize müracaat etmekteydi. Artık,Boztepe Devlet Hastanesi tercih edilen,talep edilen bir hastane oldu" dedi.
Düzgün, "Hastanemizin bugün bir eksikliğini daha gideriyoruz. Devlet Hastanemizde 20 yataklı yoğun bakım ünitesi vardı. Burada açılan 9 yataklı yoğun bakım ünitesiyle birlikte bölgenin ihtiyacı giderilmiş olacak. Diğer illerdeki hastanelerde yatan hastalarımızın özellikle yoğun bakım ünitesi hakkında büyük bir ihtiyaç ve sıkıntı çektiklerin, hasta yakınlarının bize olan müracaatlarından biliyoruz. Yoğun bakım ünitelerinde ciddi bir sıkıntı ve kuyruk oluşuyordu.Bu nedenle açılan her ünitenin ilimizin ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir eksikliği gidereceğine inanıyorum. Üniversite hastanemizin de yapılmasından sonra Boztepe Araştırma ve Uygulama Hastanesi Tıp Fakültemizle beraber bölgemizde tercih edilen ve her yıl standartı yükselen bir üniversite hastanesi haline gelecektir" diye konuştu.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Öztürk ise, yaptığı açıklamada, yoğun bakım ünitesinin son teknolojik cihazlarla donatıldığını ve 2 anestezi uzmanı doktor ve 1 anestezi yardımcı doçent doktor olmak üzere 24 saat kesintisiz sağlık hizmeti verildiğini söyledi. Dr. Öztürk, hastaların bakım ve tedavilerinin deneyimli yoğun bakım hekimleri,hemşireleri ve yardımcı personel tarafından sürdürüldüğünü ifade etti.
Konuşmaların ardından ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun bakım ünitesinin açılış kurdelesi kesildi. Açılıştan sonra, yoğun bakım ünitesini gezerek bilgiler alan Vali Düzgün, iç hastalıkları servisinde yatan hastaları'da ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.
Vali Orhan Düzgün, ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun bakım ünitesinin açılış töreninin ardından, ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinin açılışını gerçekleştirdi.
ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinin açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Orhan Düzgün, "Boztepe Üniversite Hastanemizdeki yoğun bakım ünitesinin açılışından sonra yaklaşık bir yıl önce hizmete sunulan Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinin burada resmi açılışını gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.
Zaman zaman uzman olmaması sebebiyle yeni doğan bakım ünitesinin aktif olarak çalıştırılamadığını söyleyen Vali Düzgün, "Geçtiğimiz hafta bu hastanemize yeni doğum uzmanı atandı ve bu yoğun bakım ünitesi de aktif olarak hizmet vermeye başladı. Burada bebeklerimiz, çocuklarımız tedavi ve bakım altında olacak. Bunu da Ordulu vatandaşlarımıza, hastaneden faydalanan hasta yakınlarımıza hayırlı olmasını diyorum. İnşallah buraya gelen çocuklarımız buradan sağlıklı bir şekilde tekrar ailelerinin yanına dönecekler. Bende emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
(RCP-MAY-YHY-Y)

12.12.2012 19:11:51 TSI

Editör: Wan Haber