Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından su ürünleri denetimi sonucunda 3 adet perakende satış yerine 2 bin 769 TL idari para cezası uygulandı.
Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, il genelinde 42 adet perakende satış yeri, iki ayrı yol güzergahında 3 adet frigofırik balık nakliye aracı, 9 adet balıkçı barınağı ve 1 adet gırgır teknesinde gerçekleştirilen denetim sonucunda asgari avlanma boyun altında balık sattığı tespit edilen merkezde bir adet ve Ünye ilçesinde iki adet olmak üzere üç adet su ürünleri perakende satış yerine toplam 2 bin 769 TL idari para cezası uygulandı.
İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada denetimlerin devam edeceği kaydedilirken, şu ifadeler yer aldı: "Su ürünleri kaynaklarımızdan ekonomik olarak yararlanmak, üretimini, su ürünlerinin ihracatını arttırmak, deniz ve iç sularımızda su ürünlerinin kalite ve stoklarının korunması amacıyla 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu çerçevesinde, Bakanlığımız, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, Samsun, Sinop, Giresun, Düzce İl Müdürlükleri ve Müdürlüğümüz su ürünleri denetçileri tarafından 07-10 Şubat 2013 tarihleri arasında su ürünleri av yasaklarına ilişkin olarak Ordu genelinde karaya çıkış noktaları, balıkçı barınakları, yol güzergâhları, işleme tesisleri ve perakende satış yerlerinde denetimler gerçekleşirken Ordu genelinde toplam 42 adet perakende satış yeri, iki ayrı yol güzergahında 3 adet frigofırik balık nakliye aracı, 9 adet balıkçı barınağı ve 1 adet gırgır teknesinde denetimler gerçekleştirilmiştir. Yapılan denetimler sonucunda asgari avlanma boyun altında balık sattığı tespit edilen İlimiz merkezde bir adet ve Ünye ilçesinde iki adet olmak üzere üç adet su ürünleri perakende satış yerine toplam 2 bin 769 TL idari para cezası uygulandı. Özellikle perakende satış yerlerinde ve balıkçı barınaklarında güncel uygulama ve yasaklara dair bilgilendirmeler yapıldı. Denetimler sırasında boy ve zaman yasaklarının yanı sıra, seyir defteri, gemi şahıs ruhsatları ve izin belgeleri ile av araçlarının uygunluğu da kontrol edildi. İlimizde 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve ilgili mevzuatlar yönünden denetimler devam edecektir."
(RCP-SLH-Y)

13.02.2013 17:48:00 TSI

Editör: Wan Haber