Ordu'da mavi ladin yetiştiriciliği son zamanlarda artarken, üreticiler 2012 yılı içerisinde 15 bin 250 adet mavi ladin sattı.
Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam, Ordu'da 2 binin üzerinde mavi ladin yetiştiricisinin buluğunu söyledi. Sağlam, "Ordu'da 2 bin'in üzerinde üreticimiz var. 1 milyon 900 bin adet mavi ladin fidanı mevcut. 1 metre boya kadar 150 bin adet, 1-2,5 metre arasında 50 bin adet, geri kalanları ise bir metrenin alındadır. Şu ana kadar 5 tane fidan üreticimiz operatör olarak kayıt altına alındı. 2012 yılında yurt içinde 14 bin 500 adet Yurt dışına ise 750 adet fidan satıldı. Fidan yetiştiricimizin sayıda gün geçtikçe artıyor. Boş arazileri bu şekilde vatandaşlarımız kullanarak gelir elde ediyorlar. Ürün çeşitliliğini artırmak için yaptığımız çalışmaz kapsamında olan mavi ladin yakın gelecekte ilimizde hem üretici sayısı, hem de üretim alanı artarak kırsaldaki çiftçimizin refahına gelirine katkı sunacaktır" diye konuştu.
Mavi ladin yetiştiricisi Barış Yayla ise, 7 yıl önce başladıkları mavi ladin üreticiliğini devam ettirdiklerini belirterek, "7 yıl önce kardeşimle birlikte evimizin çevresine mavi ladin diktik. Şu anda fidanlarımız satılacak duruma geldi. Yaklaşık 2 bin adet fidanımız mevcut. Hem evimizin çevresinde güzel bir görüntü oluşturuyor hem de bize ek bir gelir oluşturuyor" dedi.
(RCP-SLH-Y)

04.01.2013 14:44:32 TSI

Editör: Wan Haber