Nevşehir'in Hacıbektaş Belediye Başkanı Emekli Tuğgeneral Ali Rıza Selmanpakoğlu, "iffetsiz kadınla evlenen subayın ordudan atılması"nı öngören düzenleme ile ilgili olarak, ''Böyle bir şey olsa bile o subay gereğini yapar. Bunun için yasa çıkarmaya gerek yok'' dedi.
Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Türk Silahlı Kuvvetlerinde iffetsiz kadınla evlenen subayların ordudan atılmasını öngören düzenleme ile ilgili değerlendirmesinde, ''Şimdi bu neden ortaya çıktı bunu tam anlayabilmiş değilim. Birincisi, subaylar iffetsiz kadınlar ile mi evleniyor, ikincisi subayların içinde iffetsiz kadınla evlenmiş olan sayısı mı arttı da biz bilmiyoruz? Net bir şekilde ifade edebilirim ki, Silahlı Kuvvetlerin içinde zaten iffetsiz kadınla evli subay bulunmaz. Bunun için yasa çıkarmaya veya herhangi bir şey yapmaya da gerek yok. Öyle bir subay zaten kendiliğinden dışlanır, ikaz edilir, 'Bizim camiamız herkesin gözlerinin üzerinde olduğu bir camiadır. Bu camiada yanlış hareket eden barınmaz, sen gereğini yap' denir. Yani gereği ne ise ayrılmaksa oradan ayrılmaktır veya boşanmaksa boşanmaktır, ikisinden birisidir. O subay da zaten bunlardan birini yapar'' ifadelerini kullandı.
Selmanpakoğlu, ''Eğer bu uyarılara bir süre uymazsa o subay dışlanır, kendisi de eşi de yalnız kalır. Bunun için yasa teklifi koymak, yasa çıkarmak, 'Bu falanca iffetsizdir, şu az iffetliydi, şu çok iffetliydi' gibi bir özel yasa çıkarmaya bence Silahlı Kuvvetlerde gerek yok. Bu; Silahlı Kuvvetlerin prestijini sarsar, Silahlı Kuvvetleri yıpratır veya ben öyle değerlendiriyorum. Bu son derece gereksiz bir şey. Bunun gereği zaten yapılıyor. İffetsiz kadın zaten olmaz, kalmaz ve barınamaz. Özeti budur'' ifadelerini kullandı.
(COŞ-ZB-GS-Y)

02.02.2013 10:31:57 TSI

Editör: Wan Haber