Türkiye Ziraat Odaları Birliği(TZOB) tarafından Ordu Ziraat Odası kapatılarak Ordu'nun Perşembe ilçesindeki Ziraat Odası'na bağlamasına tepkiler büyüyor.
AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "TZOB tarafından odanın kapatılması da Türkiye'de çok da tartışılacaktır. Demokratik sürece zarar veren bir karardır. Böyle keyfi bir uygulamayı Türkiye Cumhuriyeti ilk defa yaşamış oldu" dedi.
Ordu Ziraat Odası Meclisi ve Yönetimi'nin görevden alınmasının kendilerini üzdüğünü kaydeden Milletvekili Ünal, "Bu bir sivil toplum kuruluşudur. Bizim önemsediğimiz kuruluşlarımızdan bir tanesidir. Böyle bir olayın benzerini ben şahsen duymadım. Fakat maalesef merkezi yönetim ile Ordu yönetimi arasında aldığımız bilgilere göre alt yapısı ve hukuki bir dayanağı olmayan bir uygulama ile görevden alınmıştır. Bu da doğrusu bizi üzmüştür. Şimdi tarafların kendi arasındaki uygulamayı mahkeme nihai kararı verecektir. Mahkemenin de bu haksız uygulamanın yanlışlığını tescilleyerek böyle bir kararın uygun olmadığını ifade edeceğine inanıyorum. Mahkeme süreci devam ediyor. Bu henüz daha sonuçlanmadı. Burada bir görevden alma süreci uygulandı, yaşandı. Biz takibi bölge milletvekili olarak, bu süreci takip ediyoruz. Gerek hukuki süreç olsun gerekse hukuki dayanağı olmayan keyfi olarak düşündüğümüz uygulamanın da yanlışlığını gerekli merciler ile irtibat kurarak bu surecin telafi edilmesini isteyeceğiz" şeklinde konuştu.
(RCP-SLH-Y)

17.01.2013 13:48:23 TSI

Editör: Wan Haber