Yozgat, Kayseri ve Sivas illerinin yer aldığı Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Yönetim Kurulu Aralık ayı toplantısı Yozgat'ta yapıldı.
Yozgat Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan ORAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, Kalkınma Bakanlığı tarafından verilen yetki ile faaliyet alanı olan TR72 Bölgesi (Kayseri, Sivas, Yozgat) için 2014-2023 dönemi Bölge Planı hazırlık çalışmalarına hız kazandırdığını belirterek, "TR72 Bölgesinin kalkınmasına yön verecek politikaları belirlemek üzere, katılımcı bir yaklaşımla TR72 Bölgesindeki ilgili tüm paydaşların görüşüne başvurularak, hazırlıkları sürdürülen yeni dönem bölge planının ilk taslağı, 1 Temmuz 2013 tarihine kadar Kalkınma Bakanlığı'na sunulacaktır. Bu kapsamda, başta yerel paydaşların Bölgemizin Kalkınması açısından önem arz eden ve Bölge Planında yer alması uygun olacak görüş ve önerilerini Ajansımıza sunması çok büyük önem arz etmektedir. Bu sayede hem Bölgemizin önümüzdeki 10 yıl süresince kalkınması için uygulanacak hedef ve stratejiler belirlenmiş hem de Ajansın bunları kendi Mali Destek Programları ile desteklemesi sağlanmış olacaktır." dedi.
ORAN Kalkınma Ajansı'nın hem 2010 hem de 2011 yıllarında ikişer farklı mali destek programları uyguladığını ve bu kapsamda 120'nin üzerindeki kar amacı güden ve gütmeyen kurumlara yönelik projelere yaklaşık 35 milyon TL tutarında mali destek sağladığını dile getiren Vali Yılmaz, " Ayrıca, ajans tarafından 2012 yılında Doğrudan Faaliyet Destek Programı ve Teknik Destek Programları uygulanmıştır. Bu kapsamda bölgemizde toplam 27 projeye daha mali destek sağlanmıştır. Ajansımız, 2012 yılı teklif çağrısı kapsamında mali destek programlarını 26 Aralık 2012 tarihinde ilan ederek proje başvurusu kabullerine başlayacaktır. Söz konusu programlar kapsamında, KOBİ'lere yönelik olarak stratejik sektörlerde ve bölgemiz için rekabette öncü sektörlerde yapılacak yatırımların desteklenmesi hedeflenirken, kar amacı gütmeyen kurumlara için tarıma yönelik altyapının ve insan kaynaklarının geliştirilmesi hedeflenmektedir. Programlar kapsamında KOBİ'lere 15 milyon TL, kar amacı gütmeyen kurumlara 5 milyon TL kaynak aktarımı planlanmaktadır." diye konuştu.
Ajans tarafından önümüzdeki günlerde mali destek programlarına ilişkin bölge il ve ilçelerinde bilgilendirme toplantıları ve proje yazma eğitimleri düzenleneceğini vurgulayan Vali Yılmaz, "Toplantı ve eğitimlere katılmak isteyen potansiyel başvuru sahipleri Ajans web sitesi üzerinden süreci takip edebilirler. Programlara ilişkin detayları içeren Başvuru Rehberleri programın ilanını müteakip Ajans web sitesinden ve Ajans hizmet merkezlerinden temin edilebilecektir." ifadelerini kullandı.
Toplantıya Kayseri Valisi ve ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Yılmaz'ın yanı sıra Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek ve Ajans yönetim kurulu üyeleri katıldı.
(ÖE-SK)

18.12.2012 12:22:40 TSI

Editör: Wan Haber