CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Paris'te öldürülen PKK'lıların ailelerine taziye ziyareti gerçekleştirmesiyle ilgili olarak, "Nasıl davranacağımız tüzüğümüze belli. Eğer tüzüğe uymayan hareket varsa parti yönetimi gereğini yapar" dedi.
Genel Başkan Yardımcısı Oran, cenaze dolayısı ile geldiği Ordu'da çeşitli temaslarda bulundu.
Partisinin il binasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Oran, Milletvekili Aygün'ün PKK'lıların ailelerine taziye ziyaretinde bulunmasını değerlendirdi. Oran, Türkiye'nin gündemini CHP olarak meşgul etmek istemediklerini belirterek, "Bizim nasıl davranmamız gerektiği parti tüzüğünde belirlenmiştir. Eğer tüzüğe uymayan hareket varsa parti yönetimi gereğini yapar" diye konuştu.
"Türkiye'nin bu kadar büyük sorunu varken Türkiye gündemini CHP olarak meşgul etmeyi biz doğru bulmuyoruz" diyen Umut Oran şöyle devam etti: "Bizim kendi iç sorunlarımızda bir takım hareketler ile Türkiye gündemini meşgul etmeyi doğru bulmuyoruz. 90 yıllık bir partiyiz. Bizim bir tüzüğümüz var. Bizim bir parti hukukumuz var. Bizim parti programımız var. Bizim sonuç itibariyle parti içinde nasıl hareket etmemiz gerektiği ortaya koyuluyor. Partide de eğer bu çerçeveye uymayan kişiler olursa parti yönetimi de bununla ilgili gereğini yapar. Türkiye'nin çok önemli öncelikleri var. Türkiye'nin ritminin normalleşmesi lazım. Sürekli olarak gerilim içersinde baskı içerisinde yaşayan bir toplum var. CHP olarak bizim çerçevemiz bellidir. Tüzüğümüz bunu belirlemiştir. Dolayısıyla partinin kurumsal kimliği ve kurumların kuralları gerekli müdahalede bulunur."
(RCP-SLH-Y)

15.01.2013 17:33:25 TSI

Editör: Wan Haber