Partisinin çeşitli etkinliklerine katılmak üzere Muğla'ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Marmaris'teki yemeğin ardından Muğla'da İl Danışma Kurulu toplantısına katıldı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, İl ve İlçe başkanlıklarını ziyaret ettikten sonra İskender Alper Kültür Merkezinde gazetecilerle bir araya geldi. Oran gündeme ilişkin açıklamalar yaparken, iktidar partisine yüklendi. Muğla'nın ülkenin çarpıklığına net bir örnek olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran; "Muğla Türkiye'nin çarpıklığına tipik bir örnek. Bura baktığınız zaman bir sosyal demokrat belediyecilik, insanı ön plana çıkaran bir belediyecilik anlayışı var. Ak Parti ülkeyi bir parti devleti gibi yönetiyor. Büyük şehir yasası bunun bir tezahürüdür. Parlamento da bu yasa yeterince tartışılamadı. Biz büyükşehire değil usule karşıyız. Böyle demokrasi olmaz" dedi.
Geçtiğimiz yerel seçimlerde yüzde 50 oranında oy aldıklarını belirten Oran; "Bizler geçtiğimiz yerel seçimlerde Muğla'da yüzde 50 oranında oy aldık. Ama bu yerel seçimlerde hem Muğla'da, hem de ülke genelinde hedefimiz 3 kişiden ikisinin oyunu almak" diye konuştu
Ak Parti'nin rant düşünen bir parti olduğunu ileri süren Oran; "Ak Parti önce rantı düşünen bir parti. Sahil koruma şeridinin 100 metreden 10 metreye indirilmek istenmesinin altında yine rant var. İktidar terörle mücadele yerine terörle müzakere ediyor. 2012 yılında 10 ayda 123 şehit verdik. Bu sayı geçen yılın 2 katıdır" dedi.
Turizmin Bakanlığını geleceğe umut veren hiçbir şey yapmadığını savunan Oran; "Turizm Türkiye'nin çok büyük bir geçim kaynağı, ama biz turizmden yeteri kadar yararlanamıyoruz. Ülkenin diğer ekonomi kaleleri gibi kendi kaderine bırakılmış durumda. Alınması gereken tedbirler alınmıyor. Bireysel ve şahsi davranışlar turizmi olumsuz etkiliyor. Turizm adına son 10 yıldır hiçbir ciddi eylem planı bir proje görmedim" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran basın toplantısının ardından basına kapalı olarak gerçekleştirilen CHP İl Danışma Kuruluna katıldı.
(BT-İK)

09.12.2012 11:57:59 TSI

Editör: Wan Haber