Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Arslan, Orman Genel Müdürlüğü Or Köy kredilerinden faydalanan köylülere toplam 65 adet güneş enerjisi sistemi ile 37 adet dam örtüsü (çinko) verildiğini söyledi.
Kırobası köyünü ziyaret eden Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Arslan, köy muhtarı Fehmi Topbaş'la bir araya geldi. Or Köy kredisi kapsamında 35 güneş enerjisi sistemi, 17 dam örtüsü kullanan Kırobası köylüleri ile de sohbet Müdür Arslan, vatandaşların memnuniyeti ile mutlu olduklarını ifade etti.
Orman köylülerini kalkındırma kapsamında Kıca, Kavak, Kırobası ve Kargıcak köylerinde uygulama yapıldığını söyleyen Müdür Arslan, "2012 yılında toplam 65 adet güneş enerjisi sistemi, 37 adet orman köylüsüne de dam örtüsü (çinko) verildi. Bunların karşılığında 141 Bin 900 TL harcama yapıldı" dedi.
Orman köylülerinin kalkındırılması için belli branşlarda dam örtüsü, güneş enerjisi sistemleri, arıcılık, süt inekçiliği, koyunculuğu, kıyılarda balıkçılık gibi çeşitli dallarda faaliyet gösterildiğini söyleyen Arslan, orman köylüsünün desteklendiğini belirtti. Bu kapsamında 2012 yılında Kırobası, Kavak, Kıca, Kargıcak köylerinin kredilerden faydalanarak güneş enerjisi sistemi ve dam örtüsü aldığını kaydeden Arslan, bundan sonra da orman köylüsünün desteklenmesi için çalışmaların devam edeceğini kaydetti.
Kırobası Muhtarı Fehmi Topbaş ise, ziyaretinden dolayı Arslan'a teşekkür ederek, Silifke Orman İşletme Müdürlüğü'nün orman köylülerine olan katkı ve desteklerinden dolayı da minnettar olduklarını belirtti.
(MŞN-Y)

15.02.2013 11:24:41 TSI

Editör: Wan Haber