Siyasi soykırım operasyonlarını protesto etmek amacıyla Van Adliye binası önünde yapılan basın açıklamasına  DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan, Tuğba Hezer, HDP Van İl Yöneticileri, İlçe Belediye Eş Başkanları, TUYAD-DER, MEYA-DER, GÖÇ-DER, MHD, İHD, YÖDER, MKM, VADAY-DER, DTK,  MEGAM-DER, İlçe Belediye Eş Başkanları, KJA ve Barış Anneleri Meclisi üyeleri katıldı.

Açıklamayı okuyan Van TUYAD-DER Yöneticisi Emin Şeker, “Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın büyük emek ve fedakarlıklarla başlattığı  ve Türkiye’nin demokratikleşmesi  ve onurlu bir barışı sağlamayı amaçlayan çözüm süreci,  AKP hükümeti tarafından bozularak  ülkemiz yeni bir kaos sarmalına sürüklenmiştir. Kürdistan coğrafyasını bombalayan, sivilleri katleden, ormanlarımızı  yakan AKP hükümeti, bunların yanında bir süre önce başlattığı siyasi soykırım operasyonlarına da devam etmektedir. “ dedi.
 
Açıklamasında son günlerde yaşananlara değinen Şeker, “Dün gece yine Akköprü,  Şehit Fırat, Xaçort, Esenler, Yeni Mahalle ve Karşıyaka mahallelerinde bazı evlere kapıları kırarak giren polisler hukuksuz bir şekilde onlarca siyasi parti çalışanrir, mahalle meclisi üyelerini ve yurtsever insanlarımızı gözaltına almıştır. Gözaltına alınanlar işkenceye tabi tutulmaktadır.DAİŞ çeteleriyle mücadelede yaşamını yitiren YPJ ve YPG savaşçılarının cenazeleri sınırda bekletilerek işkence yapılmaktadır. Sadece son bir ay içinde Zergele’de, Silopi’de ve Ağrı’da onlarca sivil katledilmiştir. Yapılan operasyonlarda halka hizmet vermek amacıyla kullanılan kamu araçlarına komik bir şekilde el konulmuştur. Özellikle belediye çalışanlarının tutuklanması ve halka hizmet veren kamu araçlarına el konulması AKP hükümetinin yapılacak olan erken seçimlerden önce belediyelerimizi iş yapamaz duruma getirmeyi planladığını ortaya koyuyor. HDP’yi şiddet ile ilişkilendirerek devre dışı bırakmayı planlayan AKP hükümeti,  yerel yönetimlerimizi de sindirerek sonuç almayı hedeflemektedir.” Diye konuştu.
  
AKP hükümetinin imha ve siyasi soykırım operasyonlarını bir kez daha kınadıklarını kaydeden Şeker, ”AKP hükümeti, yakın tarihte de KCK operasyonları ile binlerce insanımızı cezaevlerine koydu. Bu operasyonlardan herhangi bir sonuç alamayan ve halkımızın yoğun demokratik direnişiyle karşılaşan AKP hükümeti  yine sonuç alamayacağı bir yöntemle planladığı  erken genel seçimlerden önce HDP’yi ve Kürt kurumlarını zayıflatarak tek başına iktidar olmayı hedeflemektedir. Ancak bu hesap halklarımızın mücadelesiyle bir kez daha boşa çıkacaktır. AKP hükümetine buradan tekrar çağrıda bulunuyoruz. Derhal imha ve inkar operasyonlarını durdurun, müzakere masasına geri dönün ve  gözaltına aldığınız, tutukladığınız Kürt siyasetçileri serbest bırakın.” Şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından 5 dakikalık bir oturma eylemi yapılarak operasyonlar protesto edildi. (WanGundem)

Editör: Wan Haber