AK Parti'nin anketlerini de yapan ANAR Genel Müdürü Dr. İbrahim Uslu, canlı yayında 17 Aralık operasyonu ile birlikte AK Parti'nin oy oranı nasıl etkileneceğini değerlendirdi.


İbrahim Uslu, özetle şöyle konuştu; 'AK Parti'nin seçmeni sadakatli. Bu tür siyasi operasyonlar oy oranını etkilemiyor. AK Parti'nin oy oranları değişmeyecektir. Daha önce ki seçimlerde bu da gözlenmiştir. Daha gözlemci bir seçmen var. Bunu biz 27 Nisan muhtırasında gözledik. 2002'de olan tamamen halk darbesiydi. Seçmen artık doğrudan bir aktör. Demokratikleşme konusunda da çözüm süreci süresinde de seçmen siyaseti diyan etti. Burada da dizayn edeceğini düşünüyorum. Kararsız seçmenlerin siyasal dengeleri değiştirmeyecek şekilde dağılıyor. 


Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı saldırısı. Burada milli olmayan gayri milli bir cuntayla cumhuriyet tarihinde ilk kez bir iktidar mücadele veriyor. Hükümet şu ana kadar buna çok iyi direndi. Uluslararası lobilerin buna nasıl destek verdiklerini görüyoruz. Burada gayri milli bir cuntayla hükümet mücadele veriyor. Hükümet bunun önünde durduğu için ne kadar güçlü olduğunu hissetmiyoruz. 


Bu olaylar muhalefe başarı sağlamaz. Belli aktörleri partiye bağlayarak bu başarıyı sağlayamazlar. Çok ufak tefek etki edebilir ancak Türkiye genelini etkilemez. Bir kaç belediye alabilir ama cumhurbaşkanlığı ve genel sçeimleri etkilemez. CHP'de değişim gerçekleşirse ancak o zaman olumlu sonuçlar alabilir.'

Editör: Wan Haber