Trabzonspor'un kalecisi Onur Recep Kıvrak, Trabzonspor'un her sene şampiyonluğu oynamak zorunda olduğunu belirterek, Sol Bamba ile hiçbir problemlerinin olmadığını söyledi.
Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile karşılaşacak Trabzonspor, bu maçın hazırlıklarına başladı. Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan bordo-mavili takımın kalecisi Onur Recep Kıvrak ve Sol Bamba, aralarında hiçbir sorunun olmadığını belirttiler.
Çok talihsiz goller yediklerini kaydeden file bekçisi Onur, "O golleri yemeseydik maçtan en az 1 puanla ayrılacaktık. Biz mücadele ettik. İstediklerimizi alamadık ama dediğimin gibi her şeyin sonu değil yeni başlangıçlar olacak. Mersin maçı var kazanıp seri yakalamamız gerekiyor. Sorun kazanamamak. Seri yapabilsek güvenimiz yerine gelir. Biz çok iyi takımız. Ama bunu başaramadık. Trabzonspor her sene başarılı olmak şampiyonluğu oynama zorunda, maalesef bazen istesek de olmuyor, her şeyin bir başlangıcı vardır. Bu başlangıcı yapmak takım olarak bizim elimizde. Önümüzdeki Mersin maçı var. Kupa ve Kasımpaşa var. 3'te 3 yapmamız gerekiyor. Bu sene kupayı almamız gerekiyor. Biz çok iyi bir takımız, Şans faktörleri diyelim" dedi.
Fenerbahçe maçında Sol Bamba ile ilgili çıkan haberleri değerlendiren Onur, "Maç anı o olayda ben hiçbir şey görmedim. Takım arasında en sevdiğimi kişilerin arasında geliyor. Bamba bana 10 tane gol yedirsin benim yüzünden 10 tane gol yiyelim arkadaşlıktan önemli değil. O benim canım. O an elini görmedim. Ben tam dönüyordum o elini uzatmış. Futbol çevresinde o kadar çok şey var ki o kadar çok şeylin üstü kapatıldı ki gelip şimdi el uzatıp o eli sıkmamaksa konu biz bitmişiz. Takım olarak hiçbir sorunumuz yok. Bamba'ya karşı sevgim her zaman yüksek olacak. Onun elini ben görseydim elini havada bırakmazdım" ifadelerini kullandı.
Trabzonspor'da oyuncuların hepsinin kendini ispatlamış kaliteli oyuncular olduğunu kaydeden kaleci Onur Recep Kıvrak, "Tolga abi sakatladığında ben, ben sakatlandığımız Tolga abi artı Zeki çok iyi kalecilerimiz var. Trabzonspor;'un bünyesinde her türlü kaliteli oyuncu kendini ispatlamış ve kariyeri olan futbolcular. Bamba veya Mustafa önümde oynadığı zaman çok rahat ediyorum. Bunlar hocamızın bileceği şey. Biz görevimizi yapıyorum benim görevim gol yememekse onun mücadelesini veriyorum. Takım olarak mücadele veriyoruz. Bize verilen görevleri biz en iyi şekilde yapmak için uğraşıyoruz" diye konuştu.

SOL BAMBA: "KİŞİSEL HATALARIM BİZE 3 PUANA MAAL OLDU"
Bordo-mavili takımın savunma oyuncusu Sol Bamba ise, kötü sonuçlar aldıklarını ve eleştirildiklerini belirterek, şöyle konuştu:
"Onur her şeyi aslında özetledi. İyi başladığımız çok kötü 2 gol yedik. Bu 2 golde ben hatalar yaptım. İlk goldeki hatam çok pahalıya patladı. Kafa kafaya götüreceğimiz maçta kontrolü ve tempoyu kaybetmiş olduk. Talihsiz bir gece oldu. Hem benim adıma hem de takım adına. Takım içerisindeki atmosfer sezon başından beri olumlu ama Türkiye'de şöyle bir sorun var. Türkiye'de kamuoyunda tırnak içinde büyük harflerle büyük takım olarak nitelendirilen takımlar üst üste olumsuz sonuçlar aldığında bu spekülasyonlara ve eleştirilere yol açıyor. Bununla yaşamayı da bilmek lazım. Biz de olumsuz sonuçlar aldık ve haliyle ağır bir şekilde eleştiriliyoruz. Ama bu takım içindeki ortamın olumsuz olduğu anlamına gelmez takım içerisindeki dayanışma ruhu yardımlaşmalar gayet iyi. Bunun sonucunda eleştiriliyoruz bunu da gayet anlaşılabilir buluyorum. Öncelikle ruh halimizi karamsara ve olumsuza dönüştürmeden buradan çıkmamız lazım. Kişisel hataları en aza indirmemiz lazım. Ben önemli kişisel hatalar yaptım. Bu 3 puana maal oldu. Bunları aza indirip olumlu sonuçları peş peşe almayı planlıyoruz."
(OK-GÖK-MFS-MFS-S)

19.02.2013 18:20:34 TSI

Editör: Wan Haber