Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, Türkiye'nin 2012 yılında ihracat rakamını dünyadaki krize rağmen 152 milyar dolarak çıkardığını hatırlatarak, 2023 hedefinin 500 milyar dolar olduğunu söyledi.
Kırıkhan İş Adamları Derneği'nin KOSGEB iş birliği ile düzenlediği girişimcilik kursunun Kırıkhan Öğretmen Evi'nde düzenlenen sertifika törenine katılan AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, Türkiye'nin son 10 yılda bir çok yol kat ettiğine dikkat çekerek, "Türkiye'nin ihracatını dünyadaki krize rağmen 152 milyar dolara ulaştı ve bu ihracatları yapmak için alt yapının da beraberinde gelmesi lazım. Bugün dünyanın en fazla ülkesine uçuş yapan bir hava yolu şirketine sahip Türkiye. Bugün gıptayla bakılan bir iletişime sahibiz. Tüm bu alt yapılarla beraber ve sizler gibi değerli girişimcilerin katkılarıyla ülkemiz her alanda ilerlemeye devam ediyor. İnşallah bu ilerlemeler devam edecek" ifadelerini kullandı.
Geçen yıl ihracatın 152 milyar dolar olduğunu hatırlatan Öntürk, "Türkiye bunu yakalayamaz diye bir sürü dedi kodular oldu. Bunu Avrupa'daki Amerika'daki krize bağladılar. Ama Türkiye bunları nasıl aştı? Siz değerli girişimciler sayesinde aştı. İnşallah biz bu hedefleri tutturacağız. Buradaki hedefimiz 2023 yılında 500 milyar dolar. Bunlar hayal değil arkadaşlar eğer çalışırsak, gayret edersek, doğru projeler bulursak her zaman hedefleri yakalarız" şeklinde konuştu.
Girişimcilere hükümet olarak çok büyük destekler verdiklerini kaydeden Öntürk, şunları söyledi:
"KOSGEB aracılığıyla, kırsal kalkınma aracılığıyla ciddi destekler veriyoruz. Ajanslar aracılığıyla ciddi destekler veriyoruz. Kırıkhan'ın biraz kabuğunu kırmamız lazım. Biraz daha gayret etmemiz, fikir üretmemiz, kafamızı yormamız lazım. Burada KOSGEB'den 25 kursiyer arkadaşa buradan rica ediyorum; mutlaka ve mutlaka ülke ekonomisine katkı sağlayan projeler üretin."
(İBÇ-AKL-Y)

12.01.2013 16:53:08 TSI

Editör: Wan Haber