Aydın'da 3 gündür polis takibinden kaçmayı başaran Şehmuz Aydın (26) ve Çetin Küniç (28), yaklaşık yarım saat süren kovalamaca sonucu yakalandı. Hırsızlık ve uyuşturucu ticareti yapmak suçundan çok sayıda kayıtları bulunan Şehmuz Aydın ve Çetin Küniç'in 9 Ocak 2013 günü de Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde yine polisten kaçtıkları ancak kovalamaca sonucu tarlada yakalandıkları ortaya çıktı.
Aydın Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, haklarında uyuşturucu ticareti yapmak ve hırsızlık suçlarından yakalama kararı bulunan Şehmuz Aydın (26) ve Çetin Küniç'in (28) kiralık olduğu belirlenen 45 UT 651 plakalı otomobille gezdiğini belirledi.
Plakayı takibe alan polis ekipleri, önceki gün bahse konu otomobil ile Zafer Meydanı'nda fark ederek 'dur' ihtarında bulundu. Ancak, Şehmuz Aydın ve Çetin Küniç 'dur' ihtarına uymayarak kaçtı. Polisin takibinden kurtulmayı başaran Aydın ve Küniç kayıplara karıştı. Aynı kişiler akşam saatlerinde tekrar polisten kaçmayı başarırken şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdüren ekipler, Şehmuz Aydın ve Çetin Küniç'i dün yine aynı otomobille Doğu Gazi Bulvarı üzerinde gördü. Polisi fark eden şüphelilerin yine kaçmaması için bölgeye çok sayıda resmi ve sivil ekip sevk edildi. Polisin takibinden kurtulmak için Ilıcabaşı Mahallesi'ne giren Aydın ve Küniç, otomobili bırakarak yaya olarak kaçmaya başladı. Yaklaşık yarım saat süren kovalamaca sonunda iki kaçak yakalandı.
KÜTAHYA'DA DA KAÇMAYI DENEMİŞLER
Gözaltına alınarak Hırsızlık Büro Amirliği'ne getirilen Şehmuz Aydın'ın, Burdur ve Aydın'da 5 ayrı suçtan, Çetin Küniç'in de 3 ayrı suçtan arandıkları öğrenildi. İki kafadarın 9 Ocak 2013 günü de Kütahya'nın Gediz ilçesi'nde polislerin şüphe üzerine durdurmak istemeleri üzerine yine kiralık olan 35 AR 0300 plakalı otomobille kaçmaya çalıştıkları, kilometrelerce süren kovalamaca sonunda kaçtıkları tarlada yakalandıkları ortaya çıktı.
(SK-İK)

08.02.2013 13:05:48 TSI

Editör: Wan Haber