Van Büyükşehir Belediyesi Modern Kent Otobüsleri Görücüye Çıktı Van'da toplu ulaşımda yaşanan soruna çözüm getirmek amacıyla satın alınan 25 adet modern kent otobüslerinden ikisi yollarda test sürüşüne başladı. Toplu ulaşımda her türlü imkanı ve alternatifi kullanacaklarını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Öner Yiğit, "Modern otobüsler, akıllı bilet uygulaması ve insanımıza yakışır yolcu bekleme duraklarını hizmete sunacağız" dedi.


Vansesi Gazetesi'nden Rıdvan Can'ın haberine göre Van Büyükşehir Belediyesinin toplu ulaşımada  yaşanan sorunlara son vermek, rahatlama sağlamak, ulaşımda alternatif oluşturmak amacıyla satın aldığı 25 adet modern otobüslerden iki adet  otobüs Adana'dan Van'a getirilerek kentte test sürüşüne başladı. Modern görünümü, rengi ile görücüye çıkan otobüs vatandaşlardan beğeni ve ilgi gördü.

EDREMİT TOKİ YOLUNDA TEKNİK HATA VAR
Toplu taşımada yaşanan sorunlara kalıcı ve modern çözümler üretmek amacıyla başlatılan proje  çalışmalarında son aşamaya geldiğini açıklayan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Öner  Yiğit, toplu taşımada her türlü alternatifi  kullanacaklarını söyledi. Yeni alınan kent otobüslerinin Edremit, Kalecik, Bostaniçi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Kevenli olmak üzere kentin bütün noktalarında yolcu taşımacılığı yapacağını kaydeden Yiğit, ”Bu otobüslerin  sefer yapacağı yolların  uygunluğunu, teknik durumunu kontrol etmek, otobüslerin yollarda güvenli sürüş ve yolcu taşıması yapabilmelerini sağlamak üzere bir süre önce farklı üniversitelerden yol, ulaşım konusunda uzman olan  akademisyenlerimizi ilimize davet  ettik. Hocalarımız  belediyemizin teknik ekipleri ile birlikte Edremit, Kalecik, Bostaniçi, Kevenli ve diğer mahalle yollarında  günlerce süren teknik incelemelerde bulundular. İncelemeler sonunda otobüslerin  yollara girip  girmeyeceği  yönünde yapılması gerekenler hakkında detaylı rapor hazırlayacaklar. Bizde gelecek teknik raporlara göre hareket edeceğiz. Gerekirse uygun olmayan yollarda düzenleme yapacağız. Mesela yapılan incelemelerde deprem sonrası yeni yapılan Edremit TOKİ yolunda yol güvenliği açısından ciddi anlamda teknik hatalar tespit edildi. Bu nedenle otobüslerin Edremit TOKİ’ye güven içinde sefer yapabilmesi için kusurlu yolların teknik açıdan trafiğe uygun hale getirilmesi gerekiyor” dedi.

25  MODERN OTOBÜS  GELİYOR
Otobüslerin yanı sıra  akıllı bilet uygulaması, modern bekleme  duraklarını da hizmete alacaklarını kaydeden Öner Yiğit, “Toplu taşımada Van’a ve insanımıza yakışan rahatlamalar sağlayacağız. İlk aşamada yaklaşık 30 adet  kent  otobüsünü  Nisan-Mart ayına kadar hizmete almayı planlıyoruz. Kent otobüsleri çevreci motoru, engelli yolcu taşıma imkanı, modern şehirlere yakışan tasarımı, yüksek taşıma kapasitesi ve işletmecisine sunduğu düşük operasyon maliyetleri ile dikkat çekiyor. Bu otobüsler İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Sakarya, Malatya, Karaman, Samsun gibi Türkiye'nin önde gelen şehirlerinde ve Avrupa'da kullanılıyor. 12 metrelik otobüsler, basamaksız alçak giriş tabanı, engelli yolcuların erişimine sağladığı kolaylık ve geniş iç hacmi ile yolculara modern ve eşsiz bir konfor sunuyor. Düşük işletme giderleri ve dayanıklılığı ile ideal bir belediye otobüsü olan KENT, şehiriçi toplu taşımacılıkta büyük beğeni topluyor. Üstün yol tutuşu ve yüksek konfor sağlarken; EBS, ABS, ASR, disk frenler ve kapılarda sıkışmayı önleyici sistem ile maksimum güvenlik sunuyor” diye konuştu.

OTOBÜSLER BEĞENİLDİ
Toplu ulaşımada modern kent otobüslerinin test sürüşüne başlamasından memnuniyet duyan vatandaşlar, “Van’a yakışan otobüsler bunlar. Mevcut halk otobüsü ve minibüslere alternatif olarak modern kent otobüslerinin ulaşımda kullanılması akılcı bir çözümdür. Çileye dönen, insanları canından bezdiren, rant kavgalarının yaşandığı toplu ulaşımda sorun çözülür” diye konuştular. 

Editör: Wan Haber