Fazıl ERÜŞ

Barış ve Demokrasi Parti’si Tuşba Belediye Başkan adayı Öner Yiğit ve Eşbaşkan adayı Hatice Günel partililer tarafından coşkuyla karşılandı. BDP Tuşba İlçe Örgütü önünden gerçekleştirilen karşılama törenine BDP Milletvekili Özdal Üçer, BDP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bekir Kaya, BDP Van İl Teşkilatı Eşbaşkanları Musa İtah ile Azim Yacan, BDP Tuşba Teşkilatı Başkanı Timur Soyyiğit ve çok sayıda partili katıldı.

Öner: AK Parti’ye büyük ders verdik

2009 yerel seçimlerinde AK Partiye nasıl bir ders verdiysek 2014 yılı mart ayındaki yerel seçimlerde de en büyük dersi yine vereceğiz diyen Tuşba İlçe Belediye Başkan adayı Öner Yiğit, “Tuşba yeni bir İlçe. Bu nedenle çok çalışacağız ve kendimizi halka anlatacağız. Halkı esas alacak bir yönetimle bu ilçeyi kazanacağımıza da söz veriyorum” dedi.

Üçer:  Kürtler Acemlerin en yakın dostudur

Sistemin yıllarca kendilerini Türk, Kürt, Acem, Çerkez diye ayırdığını vurgulayan BDP Milletvekili Özdal Üçer, “Bu sistem insanlarımızı, halkımızı birbirine düşürdü. Kendi siyasi menfaatleri için bu şekilde ayırdılar. Tek millet, tek bayrak sloganları atanlar kendi çocuklarının ayakkabı kutularına para doldurdular. Dinleri, dilleri birbirine düşman yapmaya çalışıyorlar. Van kadim bir şehirdir. Birçok ırk ve din bu toprakta kardeşçe yaşamıştır. Acem vatandaşlarımızı Kürtler geliyor diye korkuttular. Aksine Kürtler Acemlerin en yakın dostudur.  BDP bütün dilleri, dinleri eşit sayan ve bir arada yaşatmaya çalışan tek partidir. Kürtlerden korkmaya gerek yok. BDP’ye verilecek her oy barış, kardeşlik ve özgürlük getirecektir. Ya barıştan ya savaştan yana olacağız. 2014 yerel seçimlerinde umuyorum ki barış ve kardeşlik kazanacaktır. 2014 yerel seçimleri çok önemlidir. Çünkü yerel seçimler aynı zamanda haklarınızı tayin edecek seçimlerdir. Bunun için halkımızı partimize karşı duyarlılığa çağıyorum” şeklinde konuştu. 

Editör: Wan Haber