""

 

 Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Kazlıçeşme'de sona eren Newroz kutlamalarında yaptığı konuşmada barış sürecine değinerek, “Bundan sonrası artık yeni Türkiye'yi bütün halklarla birlikte inşa etmenin zamanıdır. Artık bu hikayenin acıklı, acılı bölümünün sonuna geldik” dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı'nda düzenlenen Newroz kutlamaları sona erdi. Newroz kutlamasında konuşan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, barış sürecinden bahsetti. Barışın masalarda kotarılan bir şey olmadığını söyleyen Önder, "Barış yeryüzüne ve gökyüzüne bütün Türkiye halklarının, Kürtlerin, Ermenilerin, Süryanilerin, Lazların, Çerkezlerin mücadelesiyle bu gökyüzüne yazıldı. Masalarda kotarılmadı. Bu barış, hepinizin eseridir, barışınız da kutlu olsun" dedi.

Önder, barış süreci ile mücadelelerinin sonuna gelmediklerine dikkat çekerek, "Bir mücadele bitmiş değil. Biz bir mücadelenin en acı bölümünün sonuna geldik. En yakıcı, ölümlü, kanlı bölümünün sonuna geldik. Bundan sonrası artık yeni Türkiye'yi bütün halklarla birlikte inşa etmenin zamanıdır. Artık bu hikayenin acıklı, acılı bölümünün sonuna geldik. Bu barış iradesini güvercin kasaplarının elinde boğdurtmayacağız" ifadelerini kullandı.


Önder alanı dolduran kalabalığa, Öcalan'ın "Ne eskisi gibi savaşacağız, ne eskisi gibi yaşayacağız. Bütün Türkiye halkları özgürleşene kadar da mücadelemiz devam edecek" sözlerini iletti.


BDP Milletvekil Sebahat Tuncel, ise konuşmasında barış sürecine değinerek, "Önümüzdeki dönem zorlu bir dönem. Yeni bir sürece başlıyoruz Bu süreç dışarıdan izleyeceğimiz bir süreç değil, tam da içinde olacağımız bir süreç. Bu süreç belki bizi çözüme barışa götürecek. Biz buna inanıyoruz. Ama çözüm ve barış dışarıda izleyerek olmaz, sokakta olarak olur" diye konuştu.

Editör: Wan Haber