Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'nda, bugünden itibaren çalışma saatlerinin, gümrük işlemlerinin sabah 08.00, akşam 20.00 saatleri arasında yapılmasına, bu saatler dışında yalnızca yaralı, hasta, ambulans, yardım görevlisi ve uçak yolcularının gümrük işlemlerinin yapılmasına karar verildi.
Geçen hafta Öncüpınar Mülki İdare Amiri ve Vali Yardımcısı İlker Özerk Özcan başkanlığında toplanan Öncüpınar Sınır Kapısı Güvenlik Komisyonu, bir dizi karar aldı.
Alınan karar şöyle bildirildi: "Suriye'de yaşanan çatışmalar ve kriz ortamından dolayı gümrük sahasında çalışan personelin can güvenliğini tehdit eden olaylara sebep vermemek üzere; bugünden itibaren çalışma saatlerinin, gümrük işlemlerinin sabah 08.00 akşam 20.00 saatleri arasında yapılmasına, bu saatler dışında yalnızca yaralı, hasta, ambulans, yardım görevlisi ve uçak yolcularının gümrük işlemlerinin yapılmasına karar verilmiştir."
Öte yandan, pasaportu bulunan Suriyeliler'in Türkiye'ye giriş çıkışları da sürüyor. Suriyelilerin bir kısmı pasaportlarıyla Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Kilis'e gelirken, bazı Suriyeliler ise Kilis'ten aldıkları eşyaları ülkelerine götürüyor
(MAD-MAD-Y)

01.12.2012 14:58:39 TSI

Editör: Wan Haber