Kütahya'nın Pazarlar ilçesine bağlı Sofular Ortaokulu tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen "Kitap Okuma Yarışması" büyük coşkuyla yapıldı.
Sofular Ortaokulu tarafından organize edilen kitap okuma yarışması Okulun yemekhane salonunda yapıldı.
Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği Yüz Temel Eser içinden belirlenen kitaplar öğrenciler tarafından okunuyor. Belirlenen komisyon huzurunda bu belirlenen kitaplardan sorular hazırlanarak yarışmaya katılan öğrencilere soruluyor.
Okulun Türkçe öğretmeni Mustafa Aktaş, yarışmada Bakanlığın belirlemiş olduğu "Yüz Temel Eser" içinden belirlenen kitaplardan sorular hazırladıklarını, yarışmanın 5.-6.-7. ve 8. sınıflar arasında yapıldığını söyledi. Ayrıca Aktaş, yarışma sayesinde ülkemizde kitap okuma oranının düşük olduğunun belirtildiği bu günlerde öğrencilerimiz arasında büyük bir kitap okuma seferberliğine imza attıklarını belirtti.
Sofular Ortaokulu Müdürü Ahmet Yıldırım, katkıları sebebiyle Türkçe öğretmeni Mustafa Aktaş'a teşekkürlerini ilettiğini, yarışmanın ikinci dönemde de devamının gelmesini, mümkünse kasaba halkı arasında da yaygınlaştırılmasını isteğini belirtti.
Kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildiği bildirildi.
(MB-EFE)

21.01.2013 19:31:04 TSI

Editör: Wan Haber