Aksaray'da adres sorma bahanesiyle bir evin kapısını çalan 2 kişi, evde yalnız olan kadını darp ettikten sonra ellerini ve ayaklarını bağlayıp evi soyarak kayıplara karıştı.
Edinilen bilgiye göre, Aksaray'ın merkeze bağlı İsmail ve Medine Yıldırım çiftinin evine adres sorma bahanesiyle gelen 2 kişi, evde yalnız olan Medine Yıldırım'a (68) adres sordu. Medine Yıldırım'ın evde yalnız olduğunu anlayan 2 kişi yaşlı kadının ağzını kapatarak içeriye aldı. Ardından yaşlı kadını darp eden 2 kişi, ellerini ve ayaklarını bağladıkları yaşlı kadına paraların nerede olduğunu sordu. Evi darmadağın eden şüpheliler, buldukları bir miktar para ve birkaç eşya alarak kaçtı. Bu sırada pencereden bakan komşulardan Şule Atalay, durumu fark edince hemen eve geldi. Evde yaşlı kadının ellerini ve ayaklarını bağlı bir şekilde bulan Şule Atalay, hemen polise haber verildi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri bölgede geniş çaplı araştırma başlattı.
Yaşadığı korku dolu anları anlatan yaşlı kadın, şüphelilerin kendisinden para istediklerini belirterek, "Benden para istediler. Bende param olmadığını söyledim. 20 liram vardı onu da çıkarıp aldılar. Sonra evin altını üstüne getirdiler. Tamamen aradılar evimi. Elimi ayaklarımı bağladılar. Sonra evi aradıktan sonra da kaçtılar. Beni dövdüler" diye konuştu.
Yaşlı kadının eşi İsmail Yıldırım (70) ise sabah evden işe giderken kendisine adres sorduklarını ve odun kesileceğini söylediklerini belirterek, "Bana odun kesip kesmediğimi sordu. Bende keserim dedim ve numaramı aldılar. Sonra da ararız deyip gittiler. Bende çarşıya işime gittim" dedi. Olayı fark eden komşu Şule Atalay da, sabah saatlerinde 2 şahsın evin önünde sigara içtiklerini gördüğünü belirterek, "Bu 2 şahıs sabah dayımla da konuştular. Bende tanıdık falan zannettim. Ondan sonra içeriye girmişler. Elini ayağını bağlamışlar. Ne var ne yok götürmüşler" şeklinde konuştu.
Mahalle sakinleri polisin olayı kısa sürede aydınlatacağından emin olduklarını söyledi.
(YC-AH-ÖZ-Y)

24.01.2013 13:22:58 TSI

Editör: Wan Haber